Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

Management neemt Geiten KI Nederland over

Geitengeneticabedrijf Geiten KI Nederland (GKN) is overgenomen door het hoofd van het management, Dirk Keijzers. Melkgeitenhouder Frank Brinkhaus is medeaandeelhouder geworden. Dat laat het bedrijf weten.

De KI-organisatie was eigendom van het Amerikaans-Nederlandse agritechbedrijf FarmTrace. FarmTrace laat weten GKN verkocht te hebben omdat het niet goed past bij de andere activiteiten van het bedrijf, die gericht zijn op digitale infrastructuur. FarmTrace maakt software voor voedselketens, om data te delen tussen schakels. FarmTrace-CEO laat weten dat beiden nu weer kunnen doen waar ze goed in zijn: FarmTrace in het ontwikkelen van software, en GKN als marktleider op gebied van kunstmatige inseminatie van geiten.

Samenwerking blijft

De twee bedrijven (althans, FarmTrace-dochteronderneming Elda en GKN) blijven wel samenwerken. Dick Keijzers laat als nieuwe eigenaar weten dat de melkgeitensector belangrijke stappen te zetten heeft op het fokkerij-gebied. “Zeker in de huidige tijd waarin de kostprijs moeilijker in de hand te houden is, is er een belangrijke rol weggelegd voor fokkerij. Ik kijk er met veel enthousiasme naar uit om met GKN deze uitdaging aan te gaan”.

Beheer
WP Admin