Uienoogstmachine van de Zeeuwse specialist. - Foto's: MacLouis Machinebouw MechanisatieNieuws

MacLouis Machinebouw zelfstandig verder

MacLouis Machinebouw is per 1 december 2021 een zelfstandige fabrikant van machines voor de uienoogst.

Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Weststrate verkocht de afdeling MacLouis Machinebouw aan oud medewerker Maurice Vijverberg. Deze gaat met MacLouis per 1 december 2021 verder als zelfstandig bedrijf.

Maclouis Machinebouw, bekend van rooiers en loofklappers voor de uienteelt, maakte deel uit van Gebr. Weststrate sinds die het overnamen van Louis Verburg in het Zeeuwse Nieuwerkerk. Door het afstoten van de productieafdeling kan Gebr. Weststrate zich volledig richten op de verkoop en reparatie van machines voor (land-)bouw, tuin en park en intern transport.

Naar Zierikzee

Maurice Vijverberg ontwierp en assembleerde bij Gebr. Weststrate de uienoogstmachines in eigen beheer. Hij heeft zodoende alle kennis van de machines van MacLouis in huis. De productie wordt verplaatst naar een pand aan de Techniekweg in Zierikzee. Op 8 januari 2022 gaat de nieuwe zaak open.

Enkele MacLouis-loofklappers voor in de fronthef.
Enkele MacLouis-loofklappers voor in de fronthef.

Gebr. Weststrate blijft dealer van MacLouis in hun werkgebied, Zeeland en West-Brabant. De distributie van de machines in de rest van Nederland verloopt via verschillende dealers.

Een overzicht van de prijzen voor uien vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin