Foto: Voergroep Zuid AlgemeenNieuws

Maaskant directeur Voergroep Zuid

Wim Maaskant wordt per 1 januari 2017 algemeen directeur van Voergroep Zuid. Maaskant (60) gaf eerder leiding aan de mengvoeractiviteiten van Cehave Landbouwbelang en Agrifirm.

Met Maaskant krijgt de coöperatie na 8 maanden weer een volwaardige directeur. Het bedrijf wordt sinds april geleid door interim-managers.

Voergroep Zuid verwacht in 2016 720.000 ton mengvoer (exclusief grondstoffen) te verkopen, ruim 2% meer dan in 2015. Maaskant is enthousiast over de mogelijkheden die Voergroep Zuid heeft in de huidige markt. “Dit bedrijf zit in het hart van de Nederlandse veehouderij. Juist in deze regio zie ik veel sterke, snel groeiende veehouderijbedrijven.”

Roerige periode achter de rug

De aanstelling volgt op een roerige periode. De coöperatie ontstond in juni 2015 door de fusie van Boerenbond Deurne en Isidorus Nederpeel. In april dit jaar vertrok algemeen directeur Dick Kroot vanwege onmin met de Raad van Commissarissen over de koers van het bedrijf. Zijn opvolger, interim-directeur Alex Verstraeten, vertrok na 7 weken, net als Kroot zonder commentaar.

Verstraeten werd op interim-basis opgevolgd door financieel directeur Frank Eliëns en John Pfennings, commercieel directeur van het verzekeringsbedrijf.

Voorzitter ook weg

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jos Mans, geeft de voorzittershamer over aan vicevoorzitter en varkenshouder Geert van Bussel. Mans’ termijn liep in principe tot 2019. Het voortijdige vertrek hangt volgens Mans samen met de hectiek die het fusieproces met zich meebracht. “Ik heb te weinig energie overgehouden voor mijn eigen bedrijf. Daar is met de bouw van een nieuwe pluimveestal en het opstarten van mestverwerking een heleboel te doen.”

Nog twee commissarissen vertrekken, waarmee volgens eerdere afspraken de Raad van Commissarissen wordt ingekrompen.

Jarenlange ervaring in mengvoerbranche

Maaskant heeft 35 jaar ervaring in de mengvoerbranche. Hij was van de zomer van 2010 tot december 2014 ‘managing director’ van Agrifirm Feed, een voerbedrijf met destijds een omzet van €1,2 miljard en een afzet van 3,2 miljoen ton. Maaskant werd destijds samen met zijn financieel directeur Onno Jacobs plotseling ontslagen.

Beheer
WP Admin