Sjaak van der Tak (voorzitter LTO Nederland) en onafhankelijk kamerlid Pieter Omtzigt (oprichter en lijsttrekker Nieuw Sociaal Contract) tijdens de jaarlijkse Binnenhoflezing in perscentrum Nieuwspoort. - Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Bart Maat AlgemeenNieuws

LTO-voorman Van der Tak overweegt overstap naar Omtzigt

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak overweegt om over te stappen naar de partij Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt.

“Er is contact geweest. Ik ben voortdurend aan het denken en ik zie graag zijn verkiezingsprogramma tegemoet”, zegt Sjaak van der Tak in het radioprogramma WNL Haagse Lobby.

‘Ik ben aan het denken’

LTO-voorzitter Van der Tak was CDA-wethouder in Rotterdam en CDA-burgemeester van de gemeente Westland. Hij ziet BBB en ook de nieuwe partij van Omtzigt als kinderen van het CDA die nu zelfstandig hun weg kiezen, maar nog wel het CDA-gedachtengoed meenemen.

Van der Tak vindt dat Omtzigt de problemen in het land en de oplossingsrichting beter voor het voetlicht brengt dan de nieuwe CDA-voorman Henry Bontenbal. Maar een definitieve overstap heeft hij nog niet gemaakt.

Termijn bij LTO loopt af

De voorzitterstermijn van Van der Tak bij LTO loopt in november na een periode van drie jaar af. Eerder sprak hij uit dat als LTO vindt dat hij de juiste persoon is om de organisatie nog langer te leiden, dat hij dan serieus over een nieuwe termijn zou nadenken.

De kandidatenlijst voor de nieuwe partij van Omtzigt, NSC, moet nog verschijnen. Een aantal oud-CDA‘ers hebben zich al bij Omtzigt aangesloten. Onder hen Eddy van Hijum, die CDA-gedeputeerde in Overijssel was en Hein Pieper, dijkgraaf van het waterschap Rijn en IJssel en ex-Tweede Kamerlid namens het CDA. De laatste is nu voorzitter van NSC.

Reacties

  1. Omtzicht is een topper op gebiede van integriteit .
    Een betere boekhouder kun je niet wensen.
    Als bestuurder moet hij een bredere integere kennis of kenissen hebben.
    Voor de Landbouw zal hij nog slechter als het CDA uitkomen.
    is hij de juiste bestuurder dan ?

  2. Pieter Omtzigt kan Nederland ook niet verbeteren . Zeker niet als hij de oude wijn in nieuwe vaten wil schenken . CDA is groot geworden door de boeren en heeft de boeren uiteindelijk in de steek gelaten . Omtzigt is in mijn ogen iemand van de regels en wetjes en heeft wel oog voor wat er in de maatschappij leeft . Maar als eimand van CDA overstapt om voor de belangen van de boeren op te komen geeft aan dat hij het dus in het verleden niet of te weinig heeft gedaan . En dus nu het zinkend schip verlaat om zo tog weer een positie te verwerven die op de een of andere manier weer status geeft . En de vraag is hoeveel heeft Omzigt met de boeren op dit moet zig ook nog bewijzen . Ik heb daar mijn twijfels over . In mijn ogen soliciteert v d Tak naar een nieuwe goed betaalde baan .

Beheer
WP Admin