Premium
Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Klopt dat wel?’

Reacties

 1. Och ja Willem kan best meer betalen als voedsel duur wordt, maar er is een deel op deze aardbol die dat absoluut niet kan. Misschien een ‘volle buikjes’ toeslag invoeren.., voor de minder bedeelden?

  1. Volle buikjes belasting bestaat al en heet inkomsten- en vermogensbelasting, alleen doet rutte daar niet zoveel mee. Daarnaast betalen bedrijven in nederland ook nauwelijks belasting. Hierdoor een hoog btw tarief en veel accijns op brandstof.

 2. Beste heer Bruil het klopt niet wat u zegt .
  Als 30% van de tarwe productie wegvalt heeft dat wel degelijk gevolgen voor de mondiale voedsel productie en de gewas keuze .
  Ja , ook in Nederland .
  En als EU / regeringen dan ook nog door allerlei natuur en milieu wetgeving de productie met
  30 % willen verminderen kan het niet anders dat het voedselpakket ( veel ) duurder word voor de consument.
  Ik kan er niks anders van maken.

 3. Breukink, de intensive veehouderij krijgt 0 subsidie om te boeren , alleen om te stoppen.
  De melkveehouderij en akkerbouw krijgen daar in tegen wel subsidie om het instand te houden! Je ***t zo maar wat..deze reactie is automatisch gemodereerd

  1. O ja Bart toen er te veel varkens dreigden te komen werden varkensrechten ingevoerd hetzelfde met kippen en koeien .
   Waarom omdat anders de bedrijven die 100%
   Mest moeten afvoeren op de mestmarkt ten onder dreigden te gaan.
   De boeren die graan verbouwen en die mest nodig hebben werd het dus verboden om nog dieren te houden.
   En de glastuinbouw ver stoken gas voor een paar cent per m3

 4. De oorlog in de Oekraïne zal voor landen als Nederland vooral betekenen dat de voerprijzen zullen stijgen. Verder zullen Rusland en Azië en dan metname China nog meer handel met elkaar drijven. Russisch graan zal zijn weg gaan vinden in China.

  (www).pigprogress.net/the-industrymarkets/market-trends-analysis-the-industrymarkets-2/how-does-the-war-in-ukraine-impact-pork-markets/

 5. Het is net als bij gezondheid: heb je eten genoeg dan heb je 100 wensen ( milieu, biodiversiteit, klimaat enz), heb je geen eten dan heb je maar één wens( voedsel).

  1. Onzin door protectionisme en bakken subsidie is de goedkope bio-industrie in leven gehouden

 6. Willem@ het eerste deel kan mijn instemming nog hebben.
  Maar jou tweede deel…. jij noemt iemand die na kan denken over voedsel zekerheid populistische gedachte…..
  Dan heb jij toch wel groene communistische gedachte….
  Mensen in Nederland hebben het te goed als ze denken met duurzaamheid en natuur monden te kunnen voeden

  1. Gewoon een kwestie van keuze.s maken en de markt zijn werk laten doen

 7. Nou ik denk eerder dat de glastuinbouw met het argument van voedselzekerheid extra geld probeert los te krijgen van de overheid en tevens het co2 probleem onder het tapijt probeert te vegen .
  HOE ARROGANT WIL JE ZIJN OM NOG TOMATEN EN AARDBEIEN TE ETEN IN FEBRUARIE DIE GEPLUKT ZIJN DOOR VROUWEN EN KINDEREN UIT DE OEKRAINE .

  1. Waarom niet deze vluchtelingen willen niet op onze zak teren, ze hebben al aangegeven te willen werken voor hun verblijf hier en als het kan nog geld over houden voor de reparaties als het thuis weer veilig is. Het eten van zomergroenten en fruit in de winte ris iets totaal anders, dat los staat van de vluchtelingen. Ik gun de vluchtelingen een leven hier waarbij ze niet moeten duimendraaien, maar samen met de Nederlanders in het arbeidsproces mogen intergreren en in onze welvaart mogen meedoen. Na 4 jaar werekn in deOekraine, heb ik deze mensen leren kennen als zeer leergierig en vlijtig een voorbeeld voor vele Nederlanders durf ik te zeggen.

 8. De vraag die aan het eind van het artikel wordt gesteld is vanuit Nederlandse medelievendheud terecht. Maar vergeet neit dat een deel van de vluchtelingen heeft aangegeven voor hun opvang te willen werken en om geld te verdienen voor de weder opbouw. Hier komt bij dat gezien de afname van het arbeidsaanbod van Arbeidmoigranten er vraag is en tevens onderdak. Onderdak is brood nodig voor de vluchtelingen, we nodigen wel uit maar weten niet of er wel daken boven hun hoofden zijn. Mijn conclusie is dan ook “De tuinbouw tracht zowel de noden van de vluchtelingen op te lossen door hun eigen probleem op te lossen. Nu moet v.d. Plas hier als he tkan Politiek voordeel uit te halen via het bewerken van de publieke opinie.

  1. Het ligt aan de motivering van de ondernemer waarom hij zich nu als de redende engel opwerpt .
   Het maakt nogal verschil wat hij verbouwd .
   Of teelt .
   Ik vermoed dat in het verlengde direct ook de vraag naar extra subsidie op aardgas komt .

Beheer
WP Admin