AlgemeenAchtergrond

Kalveren keuren in Santpoort

Santpoort – Op de agrarische dag nabij de Ruïne van Brederode in Santpoort zijn dit jaar rond de honderd kalveren gekeurd.

De deelnemers kwamen gisteren uit heel Noord-Holland om hun dieren door de keurmeester te laten bekijken. De agrarische dag is een evenement waarbij naast de keuring ook andere activiteiten worden georganiseerd. Bezoekers konden genieten van een kalver-knuffelhoek, een geitenkeuring, een demonstratie schapenscheren en schapendrijven. De agrarische dag is onderdeel van het dorpsfeest Santpoort dat nog tot zaterdag duurt. Foto Diederik van der Laan

Heijenrath – Tijdens het oogsten van een perceel koolzaad van 5 hectare in het Zuid-Limburgse Heijenrath kwamen veertig wilde zwijnen tevoorschijn. De dieren vluchtten naar Belgisch grondgebied. Een jager zag kans om er zeven te schieten. Agrariërs in het gebied zijn bezorgd over de sterk groeiende zwijnenpopulatie. Officieel mogen de dieren in Limburg alleen voorkomen in het Meijnweg-natuurgebied.

Foto Johannes Timmermans

Op de A32 is gistermiddag een vrachtwagencombinatie met groenten en fruit gekanteld. De politie vermoedt dat de chauffeur tijdens het rijden onwel is geworden. De chauffeur van de Bakker Group was met een lading groenten en fruit vanuit het Coop-distributiecentrum in Deventer onderweg om supermarkten te beleveren. Tijdens de berging van de vrachtwagen scheurde de zijwand, waardoor een groot deel van de levensmiddelen in de berm terechtkwam. Het bruikbare deel van de groenten is geschonken aan de Voedselbank.

Foto Hielke Weening

Cothen – Appelteler Toon Vernooy toont met trots zijn verse oogst Discovery-appels, die hij teelt voor het streeklabel Willem & Drees. Het gaat om één van de vroege zomerrassen. Het oogstseizoen is traditioneel kort en eindigt normaal gesproken rond half augustus. De appels zijn volgens inkoper Drees Peter van den Bosch van uitstekende kwaliteit. Het oogstseizoen kent overigens een vroegere start dan gebruikelijk. Foto Frans Ypma

Beheer
WP Admin