Premium
Latente ruimte in vergunningen wordt opnieuw een heikel onderwerp. Welke latente ruimte vervalt precies? Dat is nog niet bekend. - Foto: Studio Kastermans AlgemeenAchtergrond

Kabinet harkt overal stikstofruimte vandaan

Reacties

 1. Tel je de uitstoot van Tata en schiphol bij elkaar op en dat deel je door de uitstoot van een melkkoe dan kom je op 4.6 milj koeien. Zoveel rundvee is er niet eens in NL, laat staan dat ze alleemaal 13 kilo uitstoten. (Ja dit is nh4 en niet nox, maar beide keren wordt het als stikstofuitstoot gezien. Hoe snel deze beide worden afgebroken in de natuur zou wel heel interessant wezen)
  Hoe groter het probleem, hoe sneller er een oplossing is. Dit moddert maar wat door en iedereen begint er in te geloven dat we een probleem hebben.

 2. laten ze de latente ruimte opkopen voor de pasmelders. En denk er aan ALS JE MET JE VERGUNNING LANGS HET LOKET MOET GA JE ER AAN!!!

 3. Dus als je beetje minder vee gehouden hebt[dus goed voor de natuur bent geweest] pakken ze dat je even gauw af ,dit is pure diefstal.

 4. In de meeste veehouderijsectoren zijn productierechten in gebruik. Als je latente ruimte wilt gaan gebruiken, zul je ook productierechten moeten verwerven. Per saldo is er dan geen sprake van groei of toename van emissie. In de melkveehouderij worden bij overdracht productierechten afgeroomd.
  Wat is dan het nut van eventuele inname van latente ruimte.

  1. Inname latente ruimte geeft de overheid de mogelijkheid om deze elders in te zetten om bv huizenbouw mogelijk te maken. Voor de natuur is het alleen maar slechter, want deze rechten geven in latente vorm geen uitstoot en na uitgave elders wel. De natuur wordt er dus minder van maar dat begrijpen de Groenen niet.

 5. Dus alles gaat naar natuur herstel, eerst onder de KDW, die niet haalbaar zijn.
  “De vrijgekomen ruimte uit de nationale aanpak komt in een register. De overheid heeft de regie over deze stikstofbank. Ruimte kan alleen worden ingezet als die niet nodig is voor natuurherstel.”

 6. Als ik de “gekleurde” allinia’s lees en door denk, zie ik de oplossing van het natuur probleem voor me. Alle natuur gered en alle Nederlanders in de productie van voeding en aanverwante sectoren bij het UWV en de ambtenaren inclusiief te politicie bijten op een (import) houtje. Onze natuur blijft het heilige huisje en de politek zal het biodiverse probleem niet hebben opgelost, maar hebben verlegd naar de arbeidsmarkt, die wel erg eenzijdig is geworden. Diensten, ambtenaren en politiek naast dit alles noodlijdende recreatie rond de nauurparkjes, die verboden zijn voor mensen. Willen de Nederlanders dit? Ik denk het niet, maar helaas de Natuur Goeroes denken niet verder dan hun eigen geloof

 7. Wildgroei in stikstofruimte kun je makkelijk voorkomen door schotten tussen ammoniak en NOx
  Binnen de landbouw is er geen stikstofgekte!
  Maar schotten tussen beide zal de overheid wel niet goed uitkomen.

 8. Het oplossen van de pas-problemen is voor de boeren heel belangrijk. Dat weet de overheid en die lost dat probleem expres niet snel op. Dat pas-probleem wordt nu als chantage middel gebruikt. Boeren moeten dit en boeren moeten dat om het pas-probleem op te lossen. Het gaat nog jaren duren.

  1. De dwangsom valt niet onder de schadevergoeding! Als er gehandhaafd wordt moeten de dieren weg. Er is geen schadevergoeding voor inkomsten verlies. Wel voor de restwaarde van de waardeloos geworden nieuwe stal.
   De rechter vindt dat handhaving niet hoeft als er zicht is op legalisering. Met al deze maatregelen en zoveel andere boeren benadelen vindt de rechter nog steeds dat er geen zicht op legalisatie is voor PAS melders. Dat geeft toch aan dat alle inspanningen van de minister een ander doel dienen. Dit wordt nog eens versterkt door dat ze voorkeursrecht wil op alle landbouwgrond.

Beheer
WP Admin