AlgemeenNieuws

Jumbo geeft gratis appels weg

Veghel – Jumbo breidt de vastelageprijsgarantie in AGF uit naar snoeptomaat, peren en sla.

Het gaat volgens verschillende AGF-managers van Jumbo om vaste lage prijzen voor snoeptomaatjes, Conference-peren, sla en bospeen. De eerdere laagste prijsgaranties voor bananen (99 cent) en champignons (75 cent) leidden in de markt tot onrust vanwege het lage prijspeil. Om telers te ondersteunen heeft de supermarktketen 1,5 miljoen appels extra ingekocht die gratis weggeven zullen worden.

“Jumbo legt zeer actief de nadruk op groente en fruit van Nederlandse bodem. Zoals altijd geldt ook hiervoor Jumbo’s laagste prijsgarantie. Jumbo komt niet met extra actieprijzen op haar groenten en fruit, maar garandeert ook hierbij de laagste vaste prijzen in de markt”, zegt woordvoerder Laura Valks in een reactie op het besluit.

De stap van Jumbo is ingegeven door de Russische handelsboycot. In de ruim 440 winkels, maar ook via onder meer televisie en abri’s, moedigt Jumbo consumenten aan om bewust te kiezen voor producten van Nederlandse telers, stelt het bedrijf. Behalve om de telers extra te steunen is de appelactie bedoeld om te onderstrepen hoe smaakvol het Nederlandse product is. Op vrijdag en zaterdag aanstaande krijgen alle klanten de appels gratis aangeboden.

Beheer
WP Admin