Premium
Chris Backes, hoogleraar Omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Backes verwacht dat milieuorganisaties het intrekken van vergunningen piekbelasters zullen gaan afdwingen. - Foto: Twan Wiermans AlgemeenInterview

Hoogleraar: ‘Intrekken van vergunningen dreigt voor piekbelasters’

Reacties

  1. Deze hoogleraar begeeft zich op terreinen waar hij te weinig verstand van heeft. Dit is allemaal op basis van Aerius, wat gebleken is dat het geen betrouwbaar model is. Tevens is het NIET mogelijk om aan te tonen dat de N-emissie van een ‘piekbelaster’ leidt tot een depositie op een bepaalt gebied (herkomst tracering).

  2. De reacties op dit artikel tonen des te meer aan dat diegene die het nieuws verkondigd wat ons niet aanstaat nog steeds verkettert wordt. Wat zegt de beste man nu eigenlijk a- dat actiegroepen bij de rechter de vergunning zullen aanvechten. b- dat voor een bedrijf zonder vergunning minder vergoeding betaalt gaat worden. Daar is geen woord Frans bij dat is gewoon een feit daar hoef je geen hoogleraar voor te zijn, dat had ik ook kunnen vertellen. Mijn oom is zijn boerderij is destijds ook onteigend nadat de provincie en hij er onderling niet uitkwamen dat pakte zeer ongunstig voor hem uit.
    Hiermee wil ik maar zeggen als je een beetje ondernemer bent weeg je de voor en nadelen tegen elkaar af en in die afweging is het niet verkeerd om eieren voor je geld te kiezen voor je met struif achterblijft.

    1. De overheid ziet hem wel als een deskundige. Uni utrecht en nijmegen is een broeinest tegen de landbouw. Die leraren daar geven gevraagd en ongevraagd ´advies’ en butsen de leerlingen daar flink op. Krijgen we nog veel last van.

  3. wat een onzin praat en dat noemt zich hoogleraar ik noem het flapdrol. ga maar weer terug naar school.

  4. Een vergunning van een piekbelaster intrekken kan zomaar niet. Dat is hetzelfde als een piekbelaster het faillissement in jagen. Het kan alleen onteigenen zijn. Echter, wanneer je tussen de regels door gaat lezen dan is het dreigen met intrekken vergunning alleen maar stemmingmakerij om piekbelasters naar de opkoopregeling te duwen.

  5. Lieden van de universiteiten uit utrecht en nijmegen zijn geen vrienden van de boer. Zij hebben ook persoonlijk een hekel aan (vee)boeren. Jammer dat ze geen artikelen schrijven tegen wonen, verkeer en vliegvakanties.

Beheer
WP Admin