AlgemeenNieuws

Intensievere samenwerking ondernemersclubs

Den Haag – Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gaan de krachten bundelen om de positie van deze ondernemers in de economie verder te versterken.

De samenwerkingsovereenkomst getekend door de drie voorzitters Esther Raats-Coster (PZO), Michael van Straalen (MKB-Nederland) en Bernard Wientjes (VNO-NCW).

PZO bundelt als koepelorganisatie voor branche- en beroepsorganisaties 20.000 zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers) en is daarmee een van de grootste onafhankelijke belangenbehartigers voor zzp’ers in Nederland. PZO heeft als ondernemersvertegenwoordiger al enige tijd een zetel in de Sociaal Economische Raad (SER).

De drie organisaties verwachten dat belangenbehartiging en dienstverlening voor aangesloten zzp’ers effectiever en efficiënter wordt als VNO-NCW en MKB-Nederland PZO inhoudelijk gaan ondersteunen. PZO blijft een zelfstandige vereniging, maar de beleidsmedewerkers gaan over naar het gezamenlijke beleidsbureau van VNO-NCW en MKB-Nederland.

LTO Nederland is niet betrokken bij dit samenwerkingsverband, maar is positief over de samenwerking. VNO-NCW en MKB Nederland zijn gezamenlijk gehuisvest en hebben een gezamenlijk secretariaat. “LTO kiest voor een eigen profiel en een eigen gezicht om de belangen voor de agrarische sector te behartigen”, zegt directeur Thijs Cuijpers van LTO Nederland. Op dossiers waar het kan, werkt LTO wel intensief samen met VNO-NCW en MKB Nederland. “Dat heeft de afgelopen jaren op belangrijke dossiers prima gewerkt”, aldus Cuijpers.