Premium
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de landbouwsubsidie naar 20% van de boeren gaat. - Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Inkomenssteun wordt verkwist’

Reacties

  1. Wat een onzin verhaal, je wordt per ha betaald ,dus een boer met veel grond krijgt meer subsidie dus intensieve boeren MINDER!! Alleen moeten ze is stoppen met subsidie geven voor natuurorganisaties, dat heeft niks met landbouw te maken en zijn de grootste subsidie trekkers!!

  2. Je leest wel eens vaker iets boer-negatief van uni utrecht. Premies worden per hectare uitgekeerd dus hoe meer grond een boer heeft hoe meer premie. Een hoogopgeleide moet dus niet raar doen als 20% van de boeren 80% van de premies krijgen als 20% van de boeren 80% van de grond hebben. Ten tweede heeft premiebedrag niet veel te maken met meer intensieve veehouderijgebieden.

  3. Als de landbouwsteun + ambtelijke kosten voor de toewijzing nu eens via de winkelprijs bij de boer komt en dit bedrag gekort wordt op de belasting voor de burger. Mocht dit ooit waarheid woren, dan zijn zowel boer als burger beter uit met de aantekenieng dat we vele kantoren waar nu de verdeing plaats vindt, kunnen inzetten voor huisvesting.

Beheer
WP Admin