Premium
Foto: ANP AlgemeenCommentaar

‘Inflatiespook duikt overal op’

Reacties

  1. Doorberekenen van kosten blijft altijd een moeilijk vraagstuk. Kijk naar de varkenshouderij een hoge varkensproductie betekent een hoge vraag naar voer en voedergrondstoffen dit resulteert in hoge voerprijzen. Tegelijkertijd zorgt een hoge varkensproductie voor een groot aanbod van varkens en vlees dit resulteert weer in lage opbrengstprijzen (en volle vrieshuizen). Probeer ik dat geval maar eens het dure voer door te berekenen, de markt van vraag en aanbod bepaald namelijk dat de varkensprijs laag is.

  2. Inflatie doe je niks aan.., alleen de vaste ankers zoals leningen op onroerend goed helpen je versneld van een dubbeltje een kwartje te maken.

    1. Inflatie is leuk als naast je hogere kosten ook je verkoopprijs verhoogd wordt. We moeten hopen dat de melkprijs nooit meer onder de 40 cent komt. Want je ziet het bier nu duurder worden en die wordt nooit meer goedkoper. Zo zullen onze kosten ook niet gauw meer dalen.

  3. Daarom begrijp ik de sp niet. De sp is de linkse partij voor mensen met de kleine beurs. Om stemmers te trekken is de sp fan voor groener, diervriendelijker en dus duurder voedsel. Onbegrijpbaar, de sp moet voedsel niet steeds duurder maken. Wat hebben mensen met een kleine beurs aan bv vlog- melk als ze die niet kunnen kopen? Van de pvda en d66 heb je ook niks. Dat is links kletsen en rechts vullen.

Beheer
WP Admin