Partner
Huisman Gemert online van fundering tot aan de nok AlgemeenPartner

Huisman Gemert – online van fundering tot aan de nok

Alles rondom hallenbouw, dat is waarin Huisman Gemert is gespecialiseerd, van nieuwbouw tot renovatie tot bouwmaterialen. Met de bijna 60 jaar ervaring, eigen productielijnen en een flink volume kan Huisman een uitgebreid assortiment tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Een steeds groter gedeelte hiervan vindt online plaats in de bouwmaterialenwebshop die goed gevonden wordt door onder andere agrariërs, de paardensportwereld, aannemers, montagefirma’s, particulieren en doe-het-zelvers.

In 1962 is Huisman begonnen als groothandel in bouwmaterialen op de huidige locatie te Gemert. In de beginjaren werden er hoofdzakelijk gebruikte bouwmaterialen verhandeld afkomstig uit grote sloopwerken door heel Nederland. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van Nederlands bekendste hallenbouwers.

Huisman levert zo’n driehonderd hallen per jaar; gemiddeld één per werkdag dus! Tweehonderd worden compleet door Huisman geplaatst, honderd worden er als zelfbouwpakket aan de klant geleverd. Acht Huisman-teams zijn dagelijks op pad om hallen in Nederland te plaatsen.

De hallen van Huisman zijn te herkennen aan het logo in de nok. In Nederland staan zo’n 17.500 hallen, loodsen, schuren en stallen gebouwd door Huisman. Directeur Richard Huisman: “Bouwpakketten zijn geleverd in heel Europa en zelfs verscheept naar onder andere Noord-Amerika, West-Afrika en recent nog naar Hong Kong.”

Lees verder onder de foto

Het overgrote deel aan bouwmaterialen is terug te vinden in de gebruiksvriendelijke webshop, die voor iedereen, dus zowel particuliere als zakelijke klanten toegankelijk is. - Foto: Huisman Gemert

Het overgrote deel aan bouwmaterialen is terug te vinden in de gebruiksvriendelijke webshop, die voor iedereen, dus zowel particuliere als zakelijke klanten toegankelijk is. – Foto: Huisman Gemert

Bouwmaterialen

Ook in de wereld van bouwmaterialen is Huisman zich blijven ontwikkelen en dit betreft dan ook ruwweg de helft van de omzet van het bedrijf. Dave Westenberg, hoofd Bouwmaterialen bij Huisman: “Sinds jaar en dag zijn wij voor veel partijen, waaronder zeker ook de agrariër, het aanspreekpunt als het om levering van bouwmaterialen gaat.”

Huisman is groot in hallenbouw-gerelateerde bouwmaterialen zoals golfplaten, sandwichpanelen, damwandplaten, lichtplaten, staal en hout. “We hebben Europa’s grootste private label in golfplaten in onze stal en zijn Nederlands grootste distributeur van een aantal gerenommeerde sandwichpanelenproducenten waaronder Kingspan.”

Lees verder onder de foto

Met de schuifdeurenconfigurator kan er direct online een schuifdeur worden samengesteld, besteld en geproduceerd. - Foto: Huisman Gemert

Met de schuifdeurenconfigurator kan er direct online een schuifdeur worden samengesteld, besteld en geproduceerd. – Foto: Huisman Gemert

Scherpe prijzen

Huisman zet in op scherpe prijzen door het flinke volume, snelle levering door een aanzienlijke voorraadpositie en flexibiliteit door eigen productielijnen. Houten balken worden bewerkt in de eigen timmerwerkplaats en staal in de lasserij. Dave: “Daarnaast produceren we zetwerk zoals nokstukken en windveren op maat in onze moderne zetterij met drie nieuwe kantbanken en guillotineschaar. Ook produceren we zelf schuifdeuren op maat.”

Door de grote voorraden kunnen bestellingen doorgaans binnen één werkweek worden bezorgd in heel Nederland. Daarnaast is er altijd nog de mogelijkheid om materialen op te halen in Gemert.

Webshop

Een steeds groter deel van de activiteiten vindt online plaats. Richard Huisman: “De bouwmarkten in Nederland hebben het druk gehad door het coronavirus. Mensen brengen veel tijd door thuis en willen klussen. Dat hebben wij ook gemerkt. De webshop wordt druk bezocht.”

We zijn een one-stop shop in hallenbouw geworden waarin we van oudsher veel bij de boer mogen komen

Het overgrote deel aan bouwmaterialen is terug te vinden in de gebruiksvriendelijke webshop, die voor iedereen, dus zowel particuliere als zakelijke klanten toegankelijk is. “We zijn een one-stop shop in hallenbouw geworden waarin we van oudsher veel bij de boer mogen komen. We kunnen nieuwe hallen plaatsen, hallen renoveren maar de boer dus ook helpen als hij losse bouwmaterialen nodig heeft. Vierentwintig uur per dag direct online met een compleet en duidelijk aanbod.”

Lees verder onder de foto

Door de grote voorraden kunnen bestellingen doorgaans binnen één werkweek worden bezorgd in heel Nederland. - Foto: Huisman Gemert

Door de grote voorraden kunnen bestellingen doorgaans binnen één werkweek worden bezorgd in heel Nederland. – Foto: Huisman Gemert

Schuifdeurenconfigurator

Binnen Huisman wordt er continu gewerkt aan het verbeteren en de ontwikkeling van de webshop. Gebruiksvriendelijkheid staat hierin voorop zodat het voor iedereen mogelijk is om online producten te bestellen. Een recent voorbeeld hiervan is de schuifdeurenconfigurator. Met dit hulpmiddel kan er direct online een schuifdeur worden samengesteld, besteld en geproduceerd. Ook voor zetwerk zoals windveren, nokstukken en hoekstukken is er een configurator in de maak die binnenkort online zal verschijnen.

Lees verder onder de foto

Huisman produceert zelf zetwerk zoals nokstukken en windveren op maat in de moderne zetterij met drie nieuwe kantbanken en guillotineschaar. - Foto: Huisman Gemert

Huisman produceert zelf zetwerk zoals nokstukken en windveren op maat in de moderne zetterij met drie nieuwe kantbanken en guillotineschaar. – Foto: Huisman Gemert

Flinke kortingen

Het outletgedeelte met uiteenlopende bouwmaterialen aangeboden tegen flinke kortingen wordt ook goed gevonden. Ondanks de groeiende webshop, staat persoonlijk advies onder het genot van een kop koffie, nog steeds hoog in het vaandel bij Huisman Gemert. “Ons team van deskundige en ervaren medewerkers voorziet u graag van persoonlijk advies over de mogelijkheden van onze producten en diensten. Onze service is onze garantie” aldus Dave Westenberg.

Lees hier meer over bouwmaterialen bij Huisman Gemert

Beheer
WP Admin