Partner
Huisman regelt zorgenvrije renovatie FreeOf AlgemeenPartner

Huisman regelt zorgenvrije renovatie FreeOf

Als de constructie van een oud gebouw goed is, is renovatie een goedkopere oplossing dan alles platgooien en nieuw bouwen. Broodbakker FreeOf Dieetproducten in Grave groeit en wilde een nieuw aangekocht pand moderniseren. Hallenbouwer en renovatiebedrijf Huisman uit Gemert zag er letterlijk en figuurlijk wel brood in. Met onder meer een nieuw dak heeft FreeOf een nieuw visitekaartje.

FreeOf is een succesverhaal. Al rond de eeuwwisseling schakelde het bedrijf in Grave over van leverancier van bakkerijmachines naar producent van glutenvrije en later zelfs allergeenvrije broden.

“Het was begin deze eeuw toen we begonnen met glutenvrij brood. Dit was nog de tijd dat mensen ernstig ziek werden van gluten zonder dat ze dat wisten”, vertelt Lambert Willems van FreeOf.

Fabriek vrij van allergenen

“Of we op een rijdende trein zijn gesprongen? Eigenlijk hebben we deze trein zelf in gang gezet. We waren een van de eersten in Nederland in gluten- en allergeenvrij brood. Inmiddels wordt glutenvrij brood door veel meer bakkerijen aangeboden, maar nog altijd zijn we een van de weinige brodenbakkers die helemaal geen allergenen in brood leveren. Onze fabriek is niet alleen glutenvrij en tarwevrij, maar ook nog eens vrij van lactose, melk, soja, pinda, noten, en diverse andere allergenen.”

Lees verder onder de foto

Het gebouw van FreeOf is uit de zestiger jaren, maar met een nieuw dak en een mooie open glazen gevel, is dit pand weer helemaal hedendaags. - Foto: Huisman

Het gebouw van FreeOf is uit de zestiger jaren, maar met een nieuw dak en een mooie open glazen gevel, is dit pand weer helemaal hedendaags. – Foto: Huisman

Groei FreeOf zet door

Inmiddels is FreeOf uitgegroeid tot een bedrijf met twaalf medewerkers en de groei zet door. Lambert: “Zie glutenvrij en allergeenvrij brood als een medicijn. Veel mensen zeggen dat ze zich veel beter voelen door glutenvrij brood te eten.”

De FreeOf broden zijn onder meer te koop bij de Sligro, online via www.broodpakket.nl en bij diverse biologische winkelketens in Nederland, België en Duitsland.

Uitbreiding met extra pand

FreeOf zit sinds de oprichting al aan de boorden van de Maas in Brabant. Naast de bakkerij stond al jaren een pand leeg. Het pand werd voornamelijk gebruikt voor de bouw van carnavalswagens. Lambert Willems: “Je kunt het pand van de buurman maar één keer kopen, dus toen het vrij kwam, hebben we dat gedaan.”

Wat vader en de huidige eigenaar zoon Frank Willems er mee gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk. Als de allergeenvrije brodenhandel explosief doorgroeit, kan het als extra ruimte voor FreeOf worden gebruikt.

Frank: “Denk daarbij aan een demonstratieruimte waar we mensen kunnen ontvangen en kunnen informeren over allergeenvrij brood. Maar het kan ook dienen als opslag of kantoorruimte. Het kan ook verhuurd worden aan derden. We gaan nog kijken waar we het voor gaan gebruiken.”

Lees verder onder de foto

Het dak is vernieuwd met sandwichpanelen. Met een isolatie van 6,0 conform de regels voor nieuwbouw. - Foto: Huisman

Het dak is vernieuwd met sandwichpanelen. Met een isolatie van 6,0 conform de regels voor nieuwbouw. – Foto: Huisman

Huisman Gemert

Voor een deel van de renovatie werd contact gezocht met Huisman in Gemert. Net als FreeOf is Huisman een succesverhaal. Huisman is hallen- en stallenbouwer en een bekende naam in de agrarische wereld. Gemiddeld verrijst er elke werkdag wel een nieuwe hal of stal van Huisman in Nederland.

Huisman heeft ook een renovatietak. Directeur Richard Huisman vertelt over wat zij hebben gedaan voor FreeOf. “Daar hebben we een nieuw dak opgelegd met sandwichpanelen. Met een isolatie van 6,0 conform de regels voor nieuwbouw tegenwoordig. Kingspan is daarvoor onze hofleverancier.”

Overall zeggen we bij Huisman: is de constructie goed, dan is renovatie vaak veel makkelijker en goedkoper dan compleet slopen

Renovatie is volgens Mark van der Velden, hoofd van de renovatie afdeling bij Huisman, vaak een prima alternatief voor nieuwbouw. “Het bestaande pand in Grave was oud en dan denk je als snel dat slopen efficiënter is. Maar de houten spanten en de muren waren nog goed. Overall zeggen we bij Huisman: is de constructie goed, dan is renovatie vaak veel makkelijker en goedkoper dan compleet slopen. Het gebouw van FreeOf is uit de zestiger jaren, maar met een nieuw dak en een mooie open glazen gevel, is dit pand weer helemaal hedendaags.”

Lees verder onder de foto

De afwerking van het pand doet Willems in eigen beheer. Lambert Willems: "Het was heel prettig dat Huisman daarbij wilde meedenken als een soort kennisleverancier. Ze hebben ons advies gegeven van hoe we het pand zo slim mogelijk kunnen verbouwen." - Foto: Huisman

De afwerking van het pand doet Willems in eigen beheer. Lambert Willems: “Het was heel prettig dat Huisman daarbij wilde meedenken als een soort kennisleverancier. Ze hebben ons advies gegeven van hoe we het pand zo slim mogelijk kunnen verbouwen.” – Foto: Huisman

Huisman als kennisleverancier

Los van het feit dat Huisman het dak snel en vakkundig installeerde, vond Lambert Willems het misschien nog wel belangrijker dat Huisman tijdens de bouw meedacht met FreeOf.“‘De afwerking van het pand doen we zelf in eigen beheer. Het was heel prettig dat Huisman daarbij wilde meedenken als een soort kennisleverancier. Ze hebben ons advies gegeven van hoe we het pand zo slim mogelijk kunnen verbouwen. Dat hebben we als zeer prettig ervaren.”

Het aangekochte pand moet in de zomer van 2021 klaar zijn. Als de Vierdaagse van Nijmegen dan weer doorgaat, kunnen wandelaars zich vergapen aan een prachtig nieuw bedrijfspand langs de Maas. Dan zit de zorgenvrije verbouwing van een allergeenvrije bakkerij erop.

Lees meer over renoveren met Huisman Gemert

Beheer
WP Admin