AlgemeenNieuws

Hoogleraar Van Arendonk van Wageningen UR naar Hendrix Genetics

Wageningen/Boxmeer – Johan van Arendonk, hoogleraar Fokkerij en Genetica bij Wageningen UR, wordt per 1 januari 2016 hoofd R&D en lid van het managementteam van Hendrix Genetics, een van de leidende (pluimvee)fokkerij-organisaties in de wereld.

“Een geweldige uitdaging”, noemt Van Arendonk (56) zijn nieuwe baan. “Het vakgebied van fokkerij en genetica blijft me boeien. Dit is een uitgelezen kans om door te gaan in mijn vakgebied. Niet als inspirator van nieuwe ideeën als hoogleraar, maar om de kennis toe te passen in de praktijk.” Van Arendonk kende Hendrix Genetics al goed als een van de initiatiefnemers van Breed4Food, de onderzoeksamenwerking tussen zijn groep en vier fokkerijbedrijven.

Van Arendonk, sinds 2001 hoogleraar, werd genoemd als opvolger van Martin Kropff, de huidige Rector magnificus van Wageningen UR, die per 1 juni een topbaan bij een internationaal onderzoekscentrum in Mexico aanvaardt.

In zijn functie bij Hendrix Genetics gaat Van Arendonk de wereldwijde R&D activiteiten aansturen en het centrale onderzoek (Research & Technology Centre) leiden. Hij volgt in die functie Gerard Albers op. De bijna 64-jarige Albers was Directeur R&D van Hendrix Genetics sinds kort na de overname van Euribrid door Hendrix Genetics in 2007. Daarvoor werkte hij bij Euribrid en Nutreco. Albers is sinds kort Chief Innovation & Technology Officer bij het eerder dit jaar opgerichte Hendrix Genetics Innovations B.V..

Beheer
WP Admin