RundveeAchtergrond

Hochwald neemt aandeel in LDA

Thalfang/Recogne – Hochwald Foods heeft een aandeel genomen in Solarec, de fabriek van de Belgische coöperatie Laiterie des Ardennes (LDA).

Als uitvloeisel daarvan zal Hochwald in eerste instantie 50 miljoen kilo melk per jaar in Recogne laten verwerken tot melkpoeder en boter.

Hochwald Foods heeft als Duitse coöperatie in de voorbije jaren diverse samenwerkingsverbanden gesloten met andere coöperaties. Vorig jaar sloot ze een overeenkomst met DOC Kaas voor de exploitatie van een gezamenlijk verkoopkantoor in Dubai. Hochwald heeft in Bolsward ook een eigen productievestiging, die gecondenseerde zuivel produceert.

Met LDA bestaat al sinds 2012 een commerciële samenwerking. Daarvoor is de joint-venture AHL opgericht. Die richt zich op de vermarkting van UHT-producten in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk. Deze joint-venture is  volgens Hochwald en Solarec succesvol en breidt haar activiteiten en productpakket voortdurend uit.

LDA is met een volume van 760 miljoen kilo melk en een omzet van 341 miljoen euro de tweede zuivelverwerker van België. Hochwald verwerkte vorig jaar 2,2 miljard kilo melk en zette voor €1,43 miljard euro om. Inclusief samenwerkingsverbanden was die omzet €1,5 miljard.