Premium
Minister Christianne van der Wal sluit onteigening niet meer uit als dat nodig is om stikstofdoelen te halen. - Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Het o-woord is geen politiek taboe meer

Reacties

 1. Van der Wal heeft wel veel lef om een opdracht aan te nemen en ook nog uit te voeren ,die enkel op papier bestaat . In de praktijk is de emissie en de depositie van de stikstof niet of nauwelijks te bepalen .
  Als dat maar goed afloopt met de minister
  Misschien krijgt ze wel met een parlementaire enquete te maken .

 2. Dat mens kan van mij de pot op. Ik werk nergens aan mee. Ik wil nog wel eens zien of ze het lef heeft om mensen tegen hun zin uit huis te halen met bv de ME.
  Als ze oorlog wil kan ze oorlog krijgen en ik ben bloed serieus.

 3. Christianne van der Wal heeft een opdracht aangenomen die ze gaat uitvoeren: de stikstofdepositie in natuurgebieden moet omlaag.

  In het interview met Esther de Snoo, die overigens geen enkele kritisch inhoudelijke vraag stelde, voor Nieuwe Oogst noemt de minister niet één keer het woord DEPOSITIE maar heeft ze het enkel over EMISSIE.

  Want EMISSIE kunnen we (enigszins) meten en om de DEPOSITIE op natuurgebieden te kunnen BEREKENEN (=NIET METEN) gebruiken we gewoon ons gammele stikstofmodel.

  Met de afgenomen berekende depositie en wellicht het niet overschrijden van de Kritische Depositie Waarde spreken we van succesvol beleid. Of de natuur er door veranderd doet niet ter zake. We zijn in ieder geval weer een paar boeren kwijt.

 4. Welk doel wil ze halen ? De KDW?
  Dan moeten we eerst alles weghalen want in sommige gebieden ( de Peel)gaan we die nooit halen omdat uit het buitenland al meer komt dan die KDW grens.
  Daar hoeven we überhaupt niet meer te spreken over ontwikkelen.

 5. van de wal daar gaat een kroon zitting aan voor af en dan beslist onze willem daar over hoop dat die meer verstand heeft dan dat u uit!!!

 6. Van poldere gaan we over op hekse jacht want de mensheid moet wonen eten hoef straks niet meer dan gaat stikstof pas echt omlaag van wegen krimp van de tweebenige op de aardbol

Beheer
WP Admin