AlgemeenNieuws

Greenery breidt aantal predikaten Nature Counts uit tot veertien

Barendrecht – The Greenery heeft vanmiddag het duurzaamheidspredikaat Nature Counts toegekend aan vier nieuwe teeltbedrijven. Daarmee komt het totaal op veertien.

De predikaten zijn uitgereikt aardbeienbedrijf Loos, paprikateler Wim Grootscholten, de Engelse tomatentelers van Cornerways Nursery en champignonkwekerij ’t Voske.

Greenery-directeur Philip Smits reikte het Nature Counts predikaat uit op het vollegrondsgroentebedrijf Pater-Broersen in Waarland. Dit bedrijf kreeg een half jaar geleden al het duurzaamheiodslabel van The Greenery uitgereikt.

Cornerways Nursery, de eerste buitenlandse deelnemer van Nature Counts, is het eigendom van British Sugar. Het bedrijf gebruikt vrijkomende warmte en CO2 uit het suikerproductieproces voor de twintig hectare grote tomatenkas. ”Een voorbeeld voor alle grote industriële bedrijven”, aldus Philip Smits.

Wim Grootscholten is er samen met Koppert Biological Systems in geslaagd om de eerste residu-vrije paprika in Europa te telen. ”Een bedrijf dat de regels van het spel heeft veranderd”, aldus Smits.

Aardbeienkwekerij Loos heeft samen met twee veehouders en een akkerbouwbedrijf uit de buurt een biovergistingsinstallatie neergezet. Het gas uit de installatie zorgt via een warmtekrachtkoppeling voor warmte in de drie hectare grote aardbeienkas en zorgt voor groene stroom op het net.

’t Voske produceert de eerste klimaatneutrale champignon van Europa. Energie komt van zonnepanelen, warmte-koude-opslag en uit een compostbrander, die bovendien van de champost gecertificeerde kunstmest maakt.

Een overzicht van de kunstmestprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin