Partner
Foto: Bayer CropScience AkkerbouwPartner

Gofor: nieuw middel tegen onkruiden in aardappelen

Gofor is een aanwinst tegen onkruiden in aardappelen. Het bevat 450 g/l aclonifen + 150 g/l flufenacet.

Gofor bestaat uit de voor de aardappelteelt nieuwe actieve stof flufenacet gecombineerd met aclonifen, bekend van Challenge. Deze nieuwe actieve stof komt uit een nieuwe (sub)groep namelijk de HRAC 32. Hiermee heeft de aardappelteelt nieuw gereedschap in de strijd tegen het onkruid en ook mogelijke resistenties.

Synergetisch effect actieve stoffen

Uit Europees onderzoek van de afgelopen tien jaar en meer dan 160 proeven is een duidelijk synergetisch effect te zien tussen de actieve stoffen aclonifen en flufenacet. Afzonderlijk hebben ze kwaliteiten op diverse onkruiden, gemengd versterken ze dat nog veel meer. Hier is heel duidelijk het principe 1 + 1 = 3 van toepassing.

Aclonifen staat bekend om de zeer sterke werking tegen onder meer melganzevoet, muur, zwaluwtong en de werking onder droge omstandigheden. Flufenacet heeft een sterke toegevoegde waarde tegen een aantal belangrijke onkruiden als uitstaande melde, melganzevoet, straatgras, veelknopigen, doornappel en zwarte nachtschade. Met name voor de giftige doornappel en de inmiddels lastig te bestrijden zwarte nachtschade levert flufenacet (dus Gofor) toegevoegde waarde.

Pas Gofor voor opkomst toe voor een onkruidvrije aardappelteelt. - Foto: Bayer CropScience

Pas Gofor voor opkomst toe voor een onkruidvrije aardappelteelt. – Foto: Bayer CropScience

Robuuste basis voor elke mix

Gofor past in elke mix. Het is een extra bouwsteen voor een betere onkruidbestrijding en is de robuuste basis voor alle gebruikte mengingen:

  • zetmeelaardappelen 1-2 l/ha
  • consumptieaardappelen 2 l/ha

Meer informatie over Gofor

Voor Gofor geldt een DRT95% op percelen die grenzen aan oppervlaktewater. Op percelen die niet grenzen aan oppervlaktewater, geldt de standaard DRT75%. Het middel is ook toepasbaar in grondwaterbeschermingsgebieden. Gofor is geformuleerd als een suspensieconcentraat. Goed schudden voor gebruik.

Tabel: Bayer CropScience

Tabel: Bayer CropScience

Beheer
WP Admin