Premium
Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof, en Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tijdens een debat over het stikstofbeleid donderdag 23 juni. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Gele kaart voor Staghouwer

Reacties

 1. Goh bennie wordt wakker. En die leeg komende boerderijen zullen maar al te graag d66 stemmende randstedelingen willen kopen voor een prikkie.
  Mooi in de natuur. En die ene ot en sien boer uitlachen.

 2. Wat een lafhartig zooitje, eerst de vernietigingsplannen van CvdW steunen dan janken bij de volgende minister over een gebrek aan perspectief! Er ís geen perspectief dankzij die plannen en dankzij jullie kdw’s. Zo werken de politici, ze halen ons onderuit en zíj hebben het nooit gedaan. Ik walg ervan. Waar blijft eerlijkheid, rechtvaardigheid, proportionaliteit, zorgvuldigheid???? Al die beginselen die in de wet staan en die voor alle burgers gelden behalve voor de boeren. Maar we gaan er tegenaan op alle fronten!

 3. De Kamer is hypocriet. Ze verschuilen zich achter Staghouwer die boeren perspectief moet bieden terwijl ze donders goed weten dat dat perspectief er niet is. Ook verschuilen ze zich achter “ketenpartijen” die verantwoordelijk worden gesteld voor het verdienvermogen van de boer. Ze weten donders goed dat “ketenpartijen” niet meer dan 30% invloed hebben.
  In grote delen van Nederland heb je als boer geen andere toekomst dan voor Ot en Sien spelen waarbij je een soort van kinderboerderij beheert tot vermaak van de D66 aanhang die zondags met een honende en spottende blik voorbij komt wandelen.

 4. ik zie de uitspraken van m.b.t. Krediet verspeelt in Brussel, als een dooddoener om geen actie te ondernemen in dezen. Stel Brussel is bereid om water bij de wijn te doen, omdat ze inzien dat onze doelen te overdreven zijn.
  Hier komt bij dat D66 partij vindt dat de Randstad eindelijk de dienst moet gaan uitmaken in ons land en de andere drie partijen bang zijn voor verkiezingen, waarbij rechts weleens duidelijk de winnaar kan worden. Dit zien ze als een nog grotere ramp dan een land waar voedselzekerheid het verliest van biodiversiteit. Wanneer gaan de boeren organisaties een rekenmodel eisen waarbij de gevolgen van dit beleid duidelijk worden voor de burger. Doet de overheid dit niet dan verwacht ik dit van de LTO en Rabo bank. Waarom moeten we zo’n belangrijk item als nu ter tafel ligt, afdoen met “Wie kan het beste praten en heeft de beste lobby club”. De burger heeft recht op een duidelijke uitkomst m.b.t. “Wat gaat mij deze Natuur bescherming kosten als ik of de Super uit loop of als de bekende blauwe brief weer op de deurmat valt en zo zijn er misschien nog wel enkele voor de gewone man belangrijke gevolgen.

 5. Vvd en cda stellen nu steeds dat we in europa niks meer kunnen halen door jarenlang wanbeleid van de nederlandse regeringen. Geeft dat juridische kansen? Kunnen boeren nu claims indienen door dat wanbeleid? De vervuiler maar ook de foutenmaker betaalt!

Beheer
WP Admin