<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Geen straf voor ‘dodelijke aanhanger’

De man die met zijn tractor met aanhanger bij ‘s-Heerenbroek een dodelijk ongeval veroorzaakte, krijgt een rechterlijk pardon. De rechtbank in Zwolle acht het opleggen van een straf niet passend.

Dat oordeelde de rechtbank donderdag. De man blokkeerde ’s avonds op 9 oktober 2014 met zijn aanhangwagen een 80-kilometerweg toen hij een oprit niet verder kon inrijden. Vervolgens reed een auto tegen de aanhangwagen op. Vermoedelijk heeft de automobilist de aanhanger niet gezien, omdat verplichte reflectoren aan de zijkant ontbraken. De auto knalde vervolgens frontaal op een tweede wagen.

Ernstig ongeval

De bestuurder van de eerste auto was op slag dood, in de andere auto raakten drie personen gewond. De man had voorzorgsmaatregelen genomen om de oprit in te kunnen, maar door een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’ vond toch een ernstig ongeval plaats.

De rechtbank merkte verder op dat een straf, ongeacht in welke vorm, het verdriet van de nabestaanden en slachtoffers niet kan wegnemen. Tegen de man was 90 uur werkstraf geëist voor het veroorzaken van gevaar op de weg.

Beheer
WP Admin