Premium
- Foto: Mark Pasveer AlgemeenColumn

‘Geen gebrek aan geld bij ketenpartijen’

Reacties

 1. Stel dat de ketenpartijen de meer kosten voor hun rekeniong nemen zoals voorgesteld, dan garandeer ik dat zij deze rechtdtreeks doorberekenen aan de eind gebruiker. Kan dit niet dan blijft de boer met zijn handel zitten of in ieder geval met extra kosten. Hoe naief kan iemand zijn om te dnken dat de heren aandelhouders van de grootgrutters deze extra kosten gaan vergoeden uit eigen zak.

  1. Zo is het . Maar met open grenzen komt het wel van elders. Als ze dat niet zien , weten , snappen of waar dan ook vanaf halen . Zijn ze naïef of is het gewoon eigenwijs of willen ze dit er doordrukken en denken lost zich zelf wel op . Wij zijn toch weg als er problemen komen . Maar hebben de eer dat ze de landbouw hervormd hebben . Of zou het ook afgebroken kunnen zijn ? .

 2. Krijn Pippe noemt hier de Kaderrichtlijn Water en het Klimaatakkoord.
  Ik stel mezelf dan de volgende vragen:
  Kies ik voor een glas slootwater uit een agrarische sloot in een perceel dat 6x per jaar wordt bemest of kies ik voor een slok water uit een willekeurige stadsgracht?
  Zou een hectare gras/maïs meer of minder invloed hebben op het klimaat dan een hectare stad?
  Vragen vragen…

 3. Je hebt burgers en consumenten, en ketenpartijen en overheid. Als consumenten opties willen en daarvoor willen betalen kan dat via de ketenpartijen en de retail. Als burgers die opties zeggen te willen maar er niet voor willen betalen moet de overheid dokken. Of gewoon geen grote broek aantrekken en het landbouwakkoord opschorten.

Beheer
WP Admin