Premium
Foto: ANP AlgemeenNieuws

Gedwongen opkoop is nog geen beleid

Reacties

  1. Nou ik ben helemaal niet blij met de continue dreiging die telkens de kop op steek, van opkoopregeling hier en verplichte uitkoop daar.
    Wij hebben een top bedrijf en draaien uitstekend, ik wordt hier zo moe van, sterker nog wij worden van deze dreiging zelfs agressief!

  2. Inderdaad, het gaat dan om bedrijven dicht in de buurt van kwetsbare gebieden. Dan ga je al zeer selectief te werk. Nee ga er dan een landelijke regeling van maken en koop op wat je maar kan en ga niet alleen jonge gebouwen flink vergoeden maar ook de oudere gebouwen. In de varkenssector zie je al wat de gevolgen zijn. Mooie jonge stallen gaan onder de sloophamer. Oud spul blijft staan omdat je er niks voor krijgt.
    Er zijn in mijn beleving genoeg ondernemers zonder opvolger die maar door blijven gaan omdat ze geen keus hebben. Oa pluimveehouders kunnen zich nergens aanmelden voor een opkoop. Pluimveebedrijven stoten toch ook stikstof uit?

  3. Er wordt al lange tijd gesproken over opkoopregelingen al dan niet verplicht , maar waar kun je je melden als je eventueel interesse hebt om mee te doen? Er zijn amper boeren die weggekocht zijn tot nu toe.
    Stel een duidelijke regeling in en morgen regent het aanmeldingen , dus waar zit het probleem?

Beheer
WP Admin