Premium
Vertrekkend WUR-topvrouw Louise Fresco is kritisch over het natuur- en stikstofbeleid in een interview in het Financieele Dagblad. Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Fresco: ‘Ook bij natuur mag je vraagtekens plaatsen’

Reacties

 1. He, eindelijk eens nuchtere taal. Dat is precirs wat ik ook vaak zeg.

  Nieuw stikstf beleid:
  Alle boeren mogen blijven en maken de switch naar bio of natuurincl boeren met behulp van overheidsgeld.

  Natuurorganisaties gaan hun beleid aanpassen, van wens naar realiteits natuur.

  Ook om ons heen al bijna 40 jaar SBB vebied, zo dood als een pier, geen vogel of wild meer te zien. Ook biodiversiteit is slecht. En niet door de boeren, want die zijn allemaal al weggekocht. Maar door verkeerd boekjes natuurbeleid. De boswachter hier weet dat, maar kan ook niet anders. Ik zou dan geen boswachter meer willen zijn.
  Tijd voor ander matuurbeleid!!
  Minder verschraling.
  Men is boos op Boer Floor voor het kappen van 10 bomen. SBB doet niet anders dan bomen kappen. En dat terwijl we júist meer bomen moeten hebben. Laat die zandvlaktes gewoon woekeren, dat lost al veel problemen op. Want op zandvlaktes zit ook geen biodiversiteit.
  Ik kan nog wel uren doortypen om het wannatuurbeleid te typeren, maar dan zit ik hier morgen nog.
  Laat links zelf hun kijk eens openstellen voor andere inzichten. Nee zij verwachten het allemaal van anderen, maar zullen zelf nooit hand in eigen boezum steken. Hypocrisie ten top.

 2. Duidelijke taal en dan vooral over Lokaal en bij de boer kopen. Ik zie onze bakkers nog niet meel van inlandse tarwe gebruiken voor brood, te veel werk voor een minder goed brood, de consument strat dit af. ca 5 miljoen burgers naar de boeren winkel om hun voedsel te kopen. Wens van Timmermans. Wat betekent dit voor ons verkeer? Wat betekent dit voor de voedselbereiding bij de burgers thuis? Wat betekent de controle op de slacht van eigen vee? Extra kosten, die de consument zal moeten ophoesten. ik vrees dat Timmermans en zijn Linkse idealisten zich niet realiseren wat hun Boer naar Bord strategie betekent voor de consument, die niet beschikt over een meer dan modaal salaris.

Beheer
WP Admin