Foto: ANP AlgemeenFoto

Franse veehouders: ‘red een boer, eet een veganist’

Selectie van agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Op een akker in de buurt van het Chinese Chiping in het noordwesten van de provincie Shandong, vliegt een drone over de gewassen. Het toestel spuit gewasbeschermingsmiddelen over het veld. - Foto: AFP

De 100 Schotse Hooglanders van Willem Wagenaar die het natuurgebied de Tjamme in Beerta (Gr.) begrazen werden voor een controlebeurt bijeen gedreven. De koeien en de kalveren worden regelmatig gecontroleerd, bijvoorbeeld op of ze de oornummers nog in de oren hebben. Zes dieren werden ingeladen en naar een ander natuurgebied gebracht. (Foto: Koos van der Spek)

Etten-Leur - Net als de vorige foto: oogsttijd betekent extra kans op ongelukken. Deze wagen met mais kantelde, waarna de mais op de weg kwam. (Foto: Ginopress)

Harlingen - Oogsttijd betekent ook: meer kans op ongelukken op de weg. Zoals hier in de buurt van Harlingen. Deze vrachtwagen met suikerbieten kantelde op de N31. De chauffeur raakte gewond. (Foto: Ginopress)

Tonghua (Ch.) - Ginsengwortels drogen in Tonghua in het noordoosten van China. Ginseng (latijn: Panax) wordt in Oost-Azië gezien als een geneeskrachtige plant en wordt veel geteeld. De omzet wereldwijd bedraagt honderden miljoenen euro's.

Schellbrunn (Zw.) - Traditionele koeienshow in het Zwitserse Schwellbrunn. Hier: Brown Swiss klaar voor de show. (Foto: ANP/EPA)

Gorredijk - Met de maisoogst in volle gang werd vorige week ook nog massaal gras gemaaid. Hiermee was het voor loonwerkers een van de drukkere weken in het jaar. Bij maatschap Verloop-Rietsma in Gorredijk (Fr.) gingen mais en gras tegelijk in de kuil. Dat maakte de veehouder niet eerder mee. De 45 hectare gras is twee dagen eerder gemaaid en bestaat deels uit afgeweide percelen. De laatste graskuil van het seizoen tikt nu al de 4 meter aan, hoger wil de veehouder niet gaan in verband met de voersnelheid. Dus kuilt de loonwerker nog een stuk buiten de plaat om alles kwijt te kunnen. (Foto: Matthijs Verhagen)

De negenjarige Casey Rojas heeft tijdens een protestmars tegen het anti-emigratiebeleid van president Trump een bord in haar handen met de tekst 'Wij voeden je'. De protestmars was in de plaats Delano in Californië. Werkers in de agrarische sector vrezen dat het beleid van Trump ertoe leidt dat ze het land zullen worden uitgezet. - Foto: AFP

Barcelona - Spannende tijden in verband met het omstreden referendum over onafhankelijkheid in Catalonié. Deze boeren betuigen hun steun aan de roep om onafhankelijkheid van Spanje. (Foto: ANP/AFP)

Bazas (Fr.) - 'Red een boer, eet een veganist'. Met die slogan demonsteren deze Franse veehouders tegen dierenactivisten die op hun beurt bezig zijn met een demonstratie tegen een pluimveeslachterij. (Foto: ANP/AFP)

Beheer
WP Admin