Stadjochies zegt te telen met liefde voor de grond, liefde voor het gewas en liefde voor de medemens. Dat doen ze door gebruik te maken van volle grond en geen mechanische grondbewerking toe te passen. - Foto's: Indy Ouwerkerk AlgemeenFoto

Foto’s | Stadsjochies: zelf verbouwde producten serveren in eigen restaurant

Stadsjochies is een teeltbedrijf met kas-restaurant in Utrecht. In hun kas verbouwen ze cressen, groenten, kruiden en eetbare bloemen. Naast de kas bevindt zich een kas-restaurant waar ze met producten werken uit eigen tuin.

Stadsjochies maakt gebruikt van verse en lokale producten. Ze verbouwen op volle grond. De onderneming Stadjochies zegt dat zij telers zijn die liefde hebben voor de grond. Dat betekent dat ze alleen lokaal leveren, geen verwarmde kassen gebruiken, werken met seizoensgebonden planten en kruiden en geen plastic gebruiken. Het motto van Stadsjochies: ‘de natuur werkt en wij werken mee’.

Lees meer artikelen over toekomstgericht ondernemen

Bekijk onderaan dit artikel de foto‘s

De kas waar je alle cressen, groenten, eetbare bloemen en kruiden ziet groeien.

Rode boerenkool en alle andere groenten worden verbouwd in de kas op volle grond.

In het kas-restaurant eet je gerechten gemaakt van groenten en kruiden uit eigen tuin, aangevuld met lokale producten.

Verse gerechten worden geserveerd voor de gasten in het kas-restaurant.

Verschillende kruiden verbouwen ze binnen. Ze hebben extra licht nodig voor de fotosynthese.

Oost-Indische kers.

Verse lokale producten te koop bij Stadsjochies. Met onder andere: venkel azijn, chiliolie, vijgenjam en kruidenzout.

Bij Stadsjochies doen ze niet aan mechanische grondbewerking, ze proberen de natuur de natuur te laten.

De Theetuin. De tuin is opgedeeld in tien verschillende 'hoefijzers', met in elke 'hoefijzer' kruiden en plantjes.

Reacties

  1. Leuk. Benieuwd hoe lang ze het volhouden. Als je 50 euro per uur verdient in het restaurant en 5 euro per uur in de tuin, dan zal de lol in het tuinwerk er zo afgaan. Ga je gewoon de tuinproducten ergens anders inkopen.

    1. @Armer. Ik ben benieuwd waar ze het hoofdgerecht vandaan halen? Dit zal toch niet in de groeiren al die piepers en tarwe voor de pasta’s.

Beheer
WP Admin