Foto: Danielle van Coevorden/Ton Kastermans Fotografie AlgemeenFoto

Foto’s: dit was het boerenprotest van 22 juli

Hoewel boeren niet met de trekker de weg op mochten, waren ze toch in groten getale aanwezig in Bilthoven.

 • Uit het hele land kwamen boeren naar Bilthoven om te protesteren. Niet op trekker, maar met de auto of het openbaar vervoer. - Foto's: Danielle van Coevorden/Ton Kastermans Fotografie

  Uit het hele land kwamen boeren naar Bilthoven om te protesteren. Niet op trekker, maar met de auto of het openbaar vervoer. – Foto’s: Danielle van Coevorden/Ton Kastermans Fotografie

 • Op aanhangers, maar ook op de daken van auto's, stonden diverse teksten. Daarmee uitten de boeren hun ongenoegen over onder andere de voermaatregel.

  Op aanhangers, maar ook op de daken van auto’s, stonden diverse teksten. Daarmee uitten de boeren hun ongenoegen over onder andere de voermaatregel.

 • Boeren mochten niet met de trekker naar Bilthoven komen. Toch waren er, op een creatieve manier, wel trekkers aanwezig.

  Boeren mochten niet met de trekker naar Bilthoven komen. Toch waren er, op een creatieve manier, wel trekkers aanwezig.

 • Er waren ook weer veel jonge boeren aanwezig. En ja, dan mag de welbekende traptrekker natuurlijk niet ontbreken. Die mocht immers wel de weg op.

  Er waren ook weer veel jonge boeren aanwezig. En ja, dan mag de welbekende traptrekker natuurlijk niet ontbreken. Die mocht immers wel de weg op.

 • Het gaat ook over de toekomst van de jonge boeren in Nederland. De tekst op het bord op deze foto spreekt voor zich.

  Het gaat ook over de toekomst van de jonge boeren in Nederland. De tekst op het bord op deze foto spreekt voor zich.

 • Nog een creatieveling die op een andere manier alsnog met een trekker aanwezig was bij het protest.

  Nog een creatieveling die op een andere manier alsnog met een trekker aanwezig was bij het protest.

 • Omdat er behoorlijk wat boeren aanwezig waren, was het af en toe lastig aan om de coronamaatregelen te voldoen. Toch waren er geen noemenswaardige incidenten bij het protest.

  Omdat er behoorlijk wat boeren aanwezig waren, was het af en toe lastig aan om de coronamaatregelen te voldoen. Toch waren er geen noemenswaardige incidenten bij het protest.

 • Een foto genomen naast het podium. Voor de aanwezige pers was door Farmers Defence Force voldoende ruimte gemaakt.

  Een foto genomen naast het podium. Voor de aanwezige pers was door Farmers Defence Force voldoende ruimte gemaakt.

 • André Arfman van NAJK was één van de eerste sprekers op het podium. Hij ziet dat jonge boeren hun toekomst onder hun voeten weg zien vallen.

  André Arfman van NAJK was één van de eerste sprekers op het podium. Hij ziet dat jonge boeren hun toekomst onder hun voeten weg zien vallen.

 • Johan Vollenbroek (MOB) sprak de boeren toe via een liveverbinding via Zoom. Zijn boodschap? "Jullie moet bij jezelf te rade gaan en het kabinet."

  Johan Vollenbroek (MOB) sprak de boeren toe via een liveverbinding via Zoom. Zijn boodschap? “Jullie moet bij jezelf te rade gaan en het kabinet.”

 • Gideon van Meijeren sprak namens Forum voor Democratie (FVD) de boeren toe. Hij pleit ervoor dat de boeren bij het volgende protest wel 'gewoon met de trekker mogen komen'.

  Gideon van Meijeren sprak namens Forum voor Democratie (FVD) de boeren toe. Hij pleit ervoor dat de boeren bij het volgende protest wel ‘gewoon met de trekker mogen komen’.

 • Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging wel het geluid van het platteland meer laten horen in politiek Den Haag. Dat vertelde ze op het podium in Bilthoven.

  Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging wel het geluid van het platteland meer laten horen in politiek Den Haag. Dat vertelde ze op het podium in Bilthoven.

 • Akkerbouwer Kees Hanse kwam met een fel betoog en legt de schuld van de huidige problematiek bij minister Carola Schouten. "Ze maakt de sector kapot."

  Akkerbouwer Kees Hanse kwam met een fel betoog en legt de schuld van de huidige problematiek bij minister Carola Schouten. “Ze maakt de sector kapot.”

 • Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) was duidelijk: geen platteland, zonder goede boerenstand.

  Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) was duidelijk: geen platteland, zonder goede boerenstand.

 • Roelof Bisschop (SGP) snapt de punten van Farmers Defence Force, maar liet ook weten dat hij niet houdt van de toon waarmee de actiegroep soms communiceert.

  Roelof Bisschop (SGP) snapt de punten van Farmers Defence Force, maar liet ook weten dat hij niet houdt van de toon waarmee de actiegroep soms communiceert.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin