Premium
Bijna de helft van de varkens in Nederland krijgt brijvoer in porties verstrekt. Echter alleen bij onbeperkt voeren is het maximale genetisch potentieel van groei en voerconversie te behalen. - Foto: Van Assendelft VarkensAchtergrond

Fokkerij bereikt maximale groei met droogvoer

Reacties

  1. Om het genetisch potentieel maximaal te benutten is een hoge gezondheids status uitermate belangrijk. Zo heb ik zo’n anderhalf jaar geleden de resultaten mogen inzien van een stal die continu boven de duizend gram per dag haalt en een aantal rondes boven de 1100 gram groei per dag. Interessant detail is dat het een stal betreft met vier grote groepen van 650 varkens.

  2. Een onbeperkte voeropname hoeft niet altijd te betekenen dat je dan optimaal aan het voeren bent. Met brijvoer kun je ook eenvoudig onbeperkt voeren, een kwestie van de voercurve verhogen, 4 x daags voeren of sensorvoedering toepassen. De groei loopt ook niet lineár naarmate een dier ouder gaat worden. Beperkt voeren en bijsturen aan het einde van de groeiperiode is met brijvoer ook eenvoudig uit te voeren.

Beheer
WP Admin