AlgemeenNieuws

Financieel directeur Agrifirm Feed weg

Apeldoorn – Financieel directeur van Agrifirm Feed Onno Jacobs is in het kielzog van algemeen directeur Wim Maaskant vertrokken bij Agrifirm Group. Ook het hoofd personeel en organisatie van de voerdivisie van Agrifirm is vertrokken. De onderneming spreekt van een verschil van inzicht over de uitvoering van beleid.

Jacobs werkte ruim zes jaar als financieel bestuurder bij voetbalclub Feyenoord Rotterdam. Na twee maanden als ‘Interim Senior Finance Manager’ bij Agrifirm te hebben gewerkt, vertrok Jacobs naar Nassau Verzekeringen. In januari 2013 trad Jacobs als financieel directeur aan bij Agrifirm Feed, een van de grootste voerconcerns in Europa.

Agrifirm benadrukt dat aan de directie van Agrifirm Group niets verandert en dat beide functies alweer zijn ingevuld. Teo van Putten zwaait nu de financiële scepter bij Agrifirm Feed.  Van Putten was bijna drie jaar financieel directeur van Agrifirm Retail. De koers zelf is volgens een woordvoerder niet omstreden, de uitvoering wel.

Agrifirm zoekt een langzamer groeipad dan concurrent ForFarmers en is bovendien nog een coöperatie. Het bedrijf probeert in Nederland marktaandeel te winnen en stelt winstmaximalisatie in Nederland niet als doelstelling. In het buitenland, waar Agrifirm onder meer wil groeien in Midden- en Oost-Europa, is dat wel het geval.

Anders dan Jacobs had Maaskant een veelbewogen geschiedenis achter de rug bij Agrifirm. Hij had ongeveer twintig jaar gewerkt bij Agrifirm en diens rechtsvoorgangers toen hij in 2006 als voerdirecteur weg moest omdat het concern onder topman Ton Loman het aantal directeursfuncties wilde verkleinen.

Maaskant ging vervolgens in 2007 op voorspraak van Cehave-topman Kees Sijssens als voerdirecteur werken voor concurrent Cehave Landbouwbelang. Maaskant kwam weer terug onder de Agrifirm-vlag na de fusie van Agrifirm en Cehave Landbouwbelang.

Beheer
WP Admin