Voorzitter Roy Nilessen van het team varkens schrijft dat krachtenbundeling van varkenshouders een belangrijke voorwaarde is om de doelen te realiseren. - Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

FDF gaat achterban bijpraten over varkensplannen

Het team varkens van Farmers Defence Force (FDF) verwacht na 14 januari een datum te kunnen noemen voor een ledenbijeenkomst.

Op die vergadering worden de plannen ontvouwd en doelen genoemd om het verdienmodel van varkenshouders te verbeteren, staat op de website van FDF.

krachtenbundeling

Voorzitter Roy Nilessen van het team varkens schrijft dat krachtenbundeling van varkenshouders een belangrijke voorwaarde is om de doelen te realiseren. ‘Kracht maakt macht’, schrijft hij. Volgens Nilessen zijn ze erin geslaagd om met team varkens een collectief te vormen en hebben ze na de start van het team veel nieuwe leden erbij gekregen. Het Farmer Friendly-label zal ook een belangrijke rol gaan spelen in het afleveren van onderscheidende producten door de varkensketen. De winst moet terug naar de boer, is het streven van team varkens.

Moeilijke fase

De noodzaak om het verdienmodel van de varkenshouders te verbeteren, is begin 2022 onverminderd groot. De sector kampt met lage opbrengstprijzen in combinatie met hoge kosten. Vooral de voerkosten zijn sterk gestegen, door de hoge graanprijs. Niettemin is met de juiste voersamenstelling en -concepten veel te besparen op voer, schrijft Nilessen.

Nieuw model

Team varkens van FDF is eind vorig jaar opgericht. Hoofddoel is het verbeteren van het inkomen van varkenshouders. Volgens het collectief is het tijd voor een nieuw coöperatief model waarbij de boer centraal staat.

Reacties

Beheer
WP Admin