Foto: Martijn ter Horst AlgemeenNieuws

FDF-actie bij hoorzitting over distributiecentrum Jumbo

Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op om maandagmiddag massaal (al dan niet met trekkers) naar het provinciehuis van Overijssel te komen.

In het provinciehuis is maandagmiddag een hoorzitting over een handhavingsverzoek dat FDF bij de provincie heeft ingediend. Volgens FDF beschikt het distributiecentrum van Jumbo in de regio niet over een Natuurbeschermingswet (NB)-vergunning, terwijl het die wel zou moeten hebben. FDF wil dat de provincie hierop gaat handhaven. De provincie wees het verzoek af. In het kader van de bezwaarprocedure wordt nu een hoorzitting gehouden.

De provincie Overijssel laat weten dat het verzoek inderdaad is afgewezen vanwege het ontbreken van belang, maar was vrijdag niet in de gelegenheid hier verdere toelichting op te geven. FDF-voorzitter Mark van den Oever vindt het belachelijk dat FDF moet aantonen dat zij belang hebben om een handhavingsverzoek in te kunnen dienen, terwijl milieuorganisatie MOB overal tegen procedeert. Hij roept boeren op om naar het Overijsselse provinciehuis te komen maandag.

Meer handhavingsverzoeken ingediend

Van den Oever laat weten dat FDF nu in ieder geval in vier provincies handhavingsverzoeken heeft ingediend, maar dat de organisatie van alle provincies dezelfde afwijzingsbrief ontving. Volgens hem hebben de provincies samen afgesproken hoe te reageren. Hij hoopt dat ze maandag de Overijsselse commissie ervan kunnen overtuigen wel belanghebbende te zijn. Anders zal FDF naar de rechter stappen, maar dat kost meer tijd.

Lees ook: Farmers Defence Force doet aangifte tegen Jumbo

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Reacties

  1. Belang is een juridische kwestie: even de staturen aanpassen, kopiëren a la MOB of een aparte stichting oprichten en dan moet er een belang zijn.

  2. Dus de provincies zeggen eigenlijk: voor stikstof handhaven bij boeren en bij distributie centra heeft dat geen belang!!!!!! Dat wil zeggen dat de provincies voor rechtsongelijkheid gaan. Ze geven hier direct mee aan hoe ze werken, de stikstof stelen bij de boeren en gratis weggeven aan andere sectoren.
    misschien moeten de boeren dan ook maar tegen de overheden zeggen “geen belang” en op dezelfde voet doorgaan als het nu is en niet meer meewerken met overheden.

Beheer
WP Admin