China blijft nog altijd de grootste afnemer van Europees varkensvlees. - Foto: Canva VarkensNieuws

EU exporteert fors minder varkensvlees naar China

Europese Unie exporteert bijna 16% minder varkensvlees naar China.

De Europese export van varkensvlees bedroeg vorig jaar tot en met oktober 4,51 miljoen ton. Dat is 100.000 ton meer dan in dezelfde periode in 2020. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Als de export in de laatste 2 maanden van 2021 op dezelfde manier heeft doorgezet dan komt het totaal over 2021 op of iets onder het niveau van het jaar ervoor.

Lees verder onder de grafiek.

China neemt 16% minder af

China blijft nog altijd de grootste afnemer van Europees varkensvlees. Maar deze export laat mede door de herbevolking van de Chinese varkenshouderij wel voor het eerst een daling zien. Ook speelt de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland en de Chinese ban op een aantal Spaanse slachterijen een rol in de daling. Tot en met oktober 2021 werd er 2.298 miljoen kilo varkensvlees naar China uitgevoerd. Dat is 15,9% minder dan in dezelfde periode in 2020. Ook Hong Kong neemt beduidend minder af; de afzet kromp het afgelopen jaar met krap 35% naar 140 miljoen kilo.

De export naar Japan bleef met 305 miljoen kilo vrijwel gelijk. De uitvoer naar de Filipijnen nam met 50% toe tot 297 miljoen kilo.

Beheer
WP Admin