Partner
Jan-Hendrik Deiman voor zijn Triomatic T30 - Foto: Trioliet MechanisatiePartner

Enorme capaciteit, minder restvoer met automatisch voersysteem Triomatic

Omdat het steeds lastiger wordt om goed personeel te vinden is familie Deiman in Stadskanaal (Gr.) volledig overgegaan op automatisering.

Naast een melkveebedrijf heeft de familie ook een akkerbouwtak met ongeveer 100 hectare. Ze doen vrijwel al het werk zelf dus ze willen graag met beperkte arbeid het werk rondkrijgen.

Voerrobot 40 keer per dag door stal

Voor het voeren van de koeien hebben ze gekozen voor het Triomatic automatisch voersystseem T30 met voerbunkers en een rijdende voerrobot WP 2 300 aan een stroomrail. Een behoorlijke tijdwinst, aldus Jan Hendrik Deiman. “We vullen de bunkers elke dag. Dat is eigenlijk het enige werk. De voerrobot voert maar liefst 34 keer per dag en veegt elk uur het voer aan. Dat betekent dat hij wel 40 keer per dag de stal doorgaat. Deze enorme capaciteit haal je anders nooit, ook niet met een vergelijkbaar voersysteem. De Triomatic robot mengt terwijl hij naar de juiste groep koeien rijdt zodat hij gelijk kan beginnen met uitdoseren nadat ie gevuld is. Dat is pure tijdwinst.”


Minder restvoer

“We hebben gekozen voor het bunkersysteem van Trioliet. Het is in feite een eenvoudig systeem waardoor het voer los in de bunkers komt te liggen. We hebben vijf bunkers voor het voer. Er zit een bodemketting in en twee walsen. Je hebt er weinig werk mee. En we merkten al snel dat we veel minder restvoer hebben. Dat betekent dat al het geleverde voer door de koeien wordt opgegeten.”

Triomatic WP 2 300 voerrobot - Foto: Trioliet
Triomatic WP 2 300 voerrobot – Foto: Trioliet

Robot voert vee aan beide kanten

Hoewel familie Deiman een nieuwe stal heeft laten bouwen, voert de robot ook in de oude stal. “In de nieuwe stal hebben we een smalle voergang van 3 meter, daar kan de robot gemakkelijk overheen. Maar in de bestaande stal waar de voerpaden 4,5 meter breed zijn, kan de robot ook aan beide zijden voeren door middel van off-set. Daardoor kan de robot scheef onder de stroomrail rijden”, zegt Jan Hendrik Deiman.

Tijdelijke voordeelacties Trioliet


Wie jarig is trakteert:

Gratis stroomrail bij aanschaf van een Triomatic voerrobot

Het Triomatic automatisch voersysteem bestaat dit jaar 15 jaar! - Foto: Trioliet
Het Triomatic automatisch voersysteem bestaat dit jaar 15 jaar! – Foto: Trioliet

Het Triomatic automatisch voersysteem bestaat 15 jaar! Dat is voor Trioliet reden om te trakteren. Iedereen die in de periode van 15 september t/m 15 december 2021 een rijdende of hangende Triomatic-voerrobot aanschaft, krijgt de stroomrail gratis. Het voordeel kan oplopen tot wel €15.000. Dus kijk snel welk systeem het beste bij jou past en vraag je dealer naar de voorwaarden.

Trioliet heeft maar liefst drie verschillende voerrobots die gecombineerd kunnen worden met één van de vier voerkeukens. Het allereerste Triomatic automatische voersysteem voert al sinds 2006 bij melkveehouderij Maatschap Petter in Ommen. Sindsdien zijn er wereldwijd honderden Triomatic automatische voersystemen geïnstalleerd. Trioliet heeft het meest uitgebreide programma op het gebied van automatisch voeren.

Wat zijn de voordelen van een Triomatic-voerrobot met stroomrail?

  • Enorm hoge capaciteit doordat de robot kan mengen tijdens het rijden; wel 40 tot zelfs 60 ladingen per dag zijn mogelijk.
  • Met 1 voerrobot kan de veehouder tot wel 700 GVE voeren.
  • Lange levensduur; de eerste Triomatic-voerrobot draait al 15 jaar.
  • Lagere onderhoudskosten; circa € 25/GVE/jaar
  • Altijd de meest optimale mengkwaliteit, zelfs bij kleine mengsels vanaf 60 kilo.

Bezoek onze website voor meer informatie of vraag jouw dealer naar de voorwaarden.


Gratis weeginstallatie en voermanagement App


+


= reuzevoordeel

Schaf je in de actieperiode van 1 september tot en met 31 oktober 2021 een Trioliet-voermengwagen Solomix 2 aan met een inhoud van 16 tot en met 28 kuub, dan ontvang je een GRATIS weeginstallatie met voermanagement-app. Ook bieden we je 24 maanden financiering tegen 0% rente.

Beslis snel en profiteer van het voordeel!

Bezoek onze website voor meer informatie of vraag uw dealer naar de voorwaarden!

Foto: Trioliet
Foto: Trioliet

Beheer
WP Admin