Premium
Foto: Hans Prinsen AlgemeenColumn

‘En de boer, hij groeit wel door’

Reacties

  1. Als de veestapel moet halveren wat veel politieke partijen willen is straks 90% kleine boer zonder dat de prijzen omhoog gaan,het buitenland vult het gat graag op en de boeren hier bijten op een houtje.Het is te hopen dat Kaag met haar D66 een paar flinke klappen om de oren krijgt anders ziet het er beroerd uit voor de boeren.Waardeloze nutteloze partij.

  2. Stel je had 50 koeien in 2000 dus een gemiddeld bedrijf. A) je hebt geen opvolger, bijna geen schuld en je gaat gewoon nog 20 jaar door. Daarna verkoop en miljonair. B) je hebt wel een opvolger en gaat groeien. Je hebt in 2020 ruim 100 koeien en een schuld van 1,5 miljoen. De opvolger zit klem en de ouders nauwelijks een mooie oude dag. Maw, grote bedrijven hebben niet vaker een opvolger maar als je een opvolger hebt is het bedrijf gegroeid.

    1. Bekende kip of ei verhaal. Het is natuurlijk maar de vraag of die boer met schuld van 1,5mln dan ook achteruit is geboerd als hij geen opvolger zou hebben. Hoe dan ook; een te kleine bedrijfsomvang zorgt bij overname eerder voor problemen dan gemiddeld of bovengemiddeld.

Beheer
WP Admin