Premium
Christianne van der Wal-Zeggelink, minister voor Natuur en Stikstof, en Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tijdens een debat over het stikstofbeleid. - Foto: ANP AlgemeenOpinie

‘Eerlijker stikstofaanpak nodig voor herstel van vertrouwen’

Reacties

 1. Deze kaart hadden ze nooit moeten presenteren want dat doet afbreuk aan de uitstoot op afstanden van natura 2000 gebieden.
  100% kaag en de groot .
  50% reductie gehele veehouderij.
  Ook inclusief paarden zijn er ca 450000 van maar die zullen wel weer niets uitstoten.

 2. De mogelijkheid tot onteigening binnen 1 kilometer van Natura 2000 betekent hier in Drenthe alleen al wel honderd bedrijven. Afgelopen donderdagavond heeft gedeputeerde Henk Jumelet al duidelijk aangegeven dat niet te gaan doen. Ik ben wel benieuwd of dat vol te houden valt als echt niemand vrijwillig wil stoppen. Dat zou afhangen van hoe “woest aantrekkelijk” het bod van minister van der Wal is.

 3. Zullen we eerst maar eens even een afkoelingsperiode inlassen. Tijdens deze periode kunnen we de grond waarop het plan van de heer Van der Schans moet kiemen eerst bemesten en frezen. Vervolgens gaan we het plan inzaaien. Als dit alles achter de rug is kunnen we eens rustig kijken wat er opkomt van dit plan.

 4. Waarom afromen bij elke transactie tussen boeren? Koppel het beperken van de rechten aan de grond die volledig of gedeeltelijk onttrokken wordt aan de landbouw. Zo stopt in ieder geval het verder op een kluitje vegen van de veehouderij bij uitbreiding van natuur wonen reizen en werken.

  Verder zijn er nog veel technische innovaties mogelijk die verbetering brengen voor klimaat en milieu die we moeten laten schieten bij hoge prijzen voor rechten.

 5. Het plan van Frits van der Schans komt voor zover ik kan bekijken redelijk overeen met het plan van Derk Boswijk van het CDA.

 6. Goed verhaal Frits. Onteigening zou ik er nog uithalen. Van der Wal kan maandag zo met dit verhaal aan de slag. En hopelijk volgende week het einde van de chaos waar wij inzitten. Remkes kan dan mooi op zijn vakantie adres blijven.

 7. Het lijkt zo makkelijk maar waarom dan zo moeilijk doen? Had Van Der Schans minister gemaakt ipv van die twee die er nu zitten.

 8. Zo jammer en zekerheid tot aan de voordeur de meeste regelgeving cq afspraken hebben een houdbaarheids datum van een jaar blijkt steeds weer zie hier boven

Beheer
WP Admin