Foto: Ronald Hissink PluimveeNieuws

Duitse politiek wil harmonisatie dierenwelzijn

De Duitse politiek is voorstander van harmonisering van de eisen die aan Duitse pluimveehouders worden gesteld.

Het Duitse pluimveevakblad DGS vroeg in de aanloop van de parlementsverkiezingen van 26 september de belangrijkste zes politieke partijen naar hun standpunten. Over het gelijke speelveld in de EU, de concurrentiepositie behouden kan blijven, zijn ze het eens.

De linkse partijen Die Linke en Bündnis 90/Die Grünen zien voor Duitsland wel een voortrekkersrol in wat ze het ‘moeizame proces’ noemen naar een hogere standaard voor dierenwelzijn. De SPD geeft aan dat gelijke eisen wenselijk zijn, maar dat er niet uit economische overwegingen op dierenwelzijn beknibbeld mag worden.

Eéndagshaantjes

Ook pleiten alle partijen ervoor dat het Duitse verbod op het doden van ééndagshaantjes navolging moet krijgen in EU-regelgeving. In Duitsland gaat dat verbod in 2022 in.

Het magazine legde de partijen bovendien de stelling voor dat de prestatie van de Duitse pluimveehouder ondergraven wordt door de import van producten uit landen met lagere eisen aan dierenwelzijn, de bescherming van milieu en klimaat en de sociale omstandigheden. Ook daarover zijn de partijen het eens. Het CDU pleit voor eerlijke handelsovereenkomsten die de hoge standaard van de landbouw in de EU respecteren en beschermen.

Beheer
WP Admin