Foto: ANP AlgemeenNieuws

Draaiboek voor wolven moet weer aangepast

Het wolvendraaiboek waar provincies samen aan werken, is door de gedeputeerden van de provincies voor aanpassing teruggestuurd naar de werkgroep.

Dat bevestigen het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders en het platform NoWolves die het concept ter inzage aanboden aan Boerderij Vandaag. Over op welke punten het concept aangepast moet worden, kon BIJ12, de organisatie waarin de provincies zijn verenigd, geen uitspraken doen.

Een woordvoerder bevestigde wel dat er inderdaad nog een keer naar het draaiboek wordt gekekenen dat gehoopt wordt dat het definitieve draaiboek dit jaar nog uitkomt.

Lees ook: Veel meer schapen gedood door wolven

Hobby-schapenhouders benadeeld

In het concept zouden hobby-schapenhouders benadeeld worden in tegemoetkomingen voor preventieve maatregelen. Daar kwam vanuit het Platform kritiek op. Het Platform zegt echter niet meer betrokken te worden bij verdere invulling van het draaiboek. NoWolves verwacht niet dat het plan specifiek op het punt van de hobbyhouders wordt aangepast.

Draaiboek richt zich op rondzwervende wolven

De werkgroep LUPUS werkt aan een aanpassing van het wolvendraaiboek. Het wolvendraaiboek dat er nu is, richt zich op rondzwervende wolven en niet op wolven die zich in Nederland lijken te vestigen. Het draaiboek moet provincies handvatten geven in deze nieuwe fase.

Lees ook: Boer moet vee zelf beschermen tegen wolf en hond

Beheer
WP Admin