AlgemeenAchtergrond

DOC verhoogt melkprijs voor maand augustus

Kaascoöperatie DOC heeft haar voorschotmelkprijs voor augustus volgens berekening van het Agrarisch Dagblad verhoogd naar €?32,90 per 100 kilo exclusief btw.

Dat is ten opzichte van juli een toename van € 1,77.

“De afzet loopt goed en de prijzen blijven aardig op niveau. De resultaten ontwikkelen zich positief”, zegt Jannes Oosterveld over de prijzen. In juli steeg de prijs naar € 31,13. Dat was onder meer te wijten aan de prijzen van weipoeder- en magere melkpoederprijzen. De vet- en eiwitprijs voor augustus staan op respectievelijk € 2,93 en € 6,59 exclusief btw.

De gemiddelde melkprijs van de onderneming komt dankzij de laatste prijs uit op € 29,38. Dat is een verschil van € 8,08 ten opzichte van een jaar eerder. Toen lag de gemiddelde prijs op € 21,30.

DOC meldt in zijn laatste nieuwsbrief dat het veelvuldig benaderd wordt door veehouders die informeren naar een lidmaatschap bij DOC. “Onder die mensen bevinden zich ook personen die een aantal jaar geleden weggingen bij DOC.”

Die laatste vraag bracht DOC ertoe om te heroverwegen of ze deze leden nog wel terug willen. “Uiteindelijk hebben we besloten dat de leden welkom zijn, maar aan aanvullende voorwaarden moeten voldoen. Wij willen de toekomst in met trouwe leden.” FrieslandCampina maakte al eerder een voorschotprijs van € 36,78 bekend.

Beheer
WP Admin