Foto: ANP RundveeNieuws

DMK gaat mozzarella produceren voor Arla

DMK gaat de mozzarella voor Arla produceren in zijn fabriek in het Noord-Duitse Nordhackstedt.

De zuivelbedrijven hebben een contract gesloten voor de productie van jaarlijks 35.000 ton mozzarella. Onderdeel van de overeenkomst is dat DMK zijn fabriek volledig inricht voor de productie van mozzarella. Hierdoor zal de aanvoer van wei voor de joint venture van beide ondernemingen, ArNoCo, toenemen. ArNoCo legt zich toe op de productie van wei-eiwitten en lactose.

Arla levert jaarlijks 300 tot 350 mijloen kilo melk

De DMK-fabriek in Nordhackstedt heeft nu een capaciteit van 70.000 ton. De helft van deze capaciteit is al ingericht voor de productie van mozzarella. DMK investeert € 15 miljoen om de fabriek volledig in te richten voor de productie van mozzarella. De ombouw moet eind 2018 gereed zijn, waarna de productie voor Arla kan starten. Arla draagt zorg voor de jaarlijks benodigde aanvoer van 300 tot 350 miljoen kilo melk en betaalt DMK voor de productie van mozzarella.

Meer vraag naar mozzarella

De wereldwijde vraag naar mozzarella neemt toe. Zowel de vraag van consumenten als de vraag vanuit het foodservicekanaal. Arla verwacht dat de Europese mozzarellamarkt groeit van 600.000 ton in 2017 naar 720.000 ton in 2022.