Foto:Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Dijksma in overleg over schrappen dubbeltelling biobrandstoffen

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu gaat met minister Henk Kamp (Economische Zaken) in overleg of het schrappen van de dubbeltelling voor innovatieve biobrandstoffen en het maximeren van 5% bijmengen van eerste generatie biobrandstoffen wel in hetzelfde tijdsbestek moet plaatsvinden. Dat zegt ze tijdens een debat in de Tweede Kamer over duurzaamheid.

De Tweede Kamer nam eerder een motie aan waarin is afgesproken dat bij het bijmengen van biobrandstoffen maximaal 5% mag bestaan uit eerste generatie biobrandstoffen, ofwel biobrandstoffen uit daarvoor geteelde gewassen. In combinatie met het voornemen om de dubbeltelling van innovatieve biobrandstoffen demotiveert dit volgens verschillende Kamerleden de innovatie en investering in de ontwikkeling van hoogwaardige biobrandstoffen.

Rek in tijdspad

Dijksma zegt bereid te zijn met Kamp in gesprek te gaan of er rek zit in het tijdspad waarin de ene regel wordt ingevoerd en de ander wordt afgeschaft. “Maar ik ben niet van plan hetzelfde doel met twee regelingen te stimuleren. Bovendien mag bij het aanpassen van het beleid de doelstelling van 14% duurzame energie niet in de weg zitten”, aldus de staatssecretaris.

Meer informatie over de energieprijzen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Brent-olie
Diesel LTO-Ledenprijs vanaf 4.000 liter
Diesel
Propaangas
Gas
Elektra dal 3 jaar vast
Elektra piek 3 jaar vast
Beheer
WP Admin