Smalspoortrekkerserie 5080 Ecoline bestaat uit één model. De trekker is leverbaar in drie uitvoeringen met verschillende breedtes. - Foto's: Deutz-Fahr MechanisatieNieuws

Deutz-Fahr introduceert smalspoortrekker 5080 Ecoline

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr komt met een nieuwe smalspoortrekker: de 5080 Ecoline. Het gaat om één model, dat leverbaar is in drie breedtes.

Deutz-Fahr bouwt smalspoortrekkers in het Italiaanse Treviglio. Aan het assortiment wordt smalspoortrekker 5080 Ecoline toegevoegd. De trekker is verkrijgbaar als cabriomodel of met vierstijlencabine. Er zijn drie uitvoeringen met verschillende breedtes:

  • DV: 1,16 tot 1,32 meter

  • DS: 1,26 tot 1,46 meter

  • DF: 1,44 tot 1,63 meter

Smalspoortrekkerserie 5080 Ecoline krijgt een bestaan naast detraploze 5-serie TTV en de5-serie met powershifttransmissie.

Hydraulische klepstoters

De 5080 Ecoline heeft een maximaal 76 pk sterke FARMotion 35-motor. Dat is een driecilindermotor met 2,9 liter motorinhoud. Het motorblok voldoet aan de Fase 5-emissienorm, zonder gebruik van AdBlue. Het blok is voorzien van hydraulische klepstoters, waardoor kleppenstellen niet meer nodig is. Deutz-Fahr laat weten dat het motorolieverversingsinterval 600 uur is.

Separate pomp

Wat betreft transmissies kun je kiezen uit een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en een volledig mechanische (30/15) of powershifttransmissie (45/45). De trekkers met hydraulische omkeerschakeling zijn ook leverbaar met een Stop&Go-functie waarmee de trekker automatisch (ont)koppelt bij remmen tot stilstand.

Dan de hydrauliek; er is een pomp van 54 l/min of optioneel een pomp met 64 l/min opbrengst – een separatiepomp voor de stuurinrichting (45 l/min) is altijd aanwezig. De hefinrichting tilt afhankelijk van de uitvoering 2.600 of 2.800 kilo en is verkrijgbaar met mechanische of elektronische bediening.

Lees verder onder de foto

Qua transmissies is er keuze uit een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en een volledig mechanische (30/15) of powershifttransmissie (45/45).
Qua transmissies is er keuze uit een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en een volledig mechanische (30/15) of powershifttransmissie (45/45).

De smalspoortrekker is optioneel uit te rusten met onafhankelijke voorasvering en remschijven op alle vier de wielen. De 5080 Ecoline is leverbaar vanaf € 62.500. De eerste trekker komt in juli naar Nederland.

Op zoek naar een gebruikte smalspoortrekker van Deutz-Fahr? Kijk op Traktorpool.nl

Smalspoortrekker 5080 Ecoline is optioneel leverbaar met onafhankelijke voorasvering en remschijven op alle vier de wielen.

Beheer
WP Admin