Premium
D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot tijdens een debat. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘De landbouw is failliet’

Reacties

 1. Volgens de Democraten 66 Goeroe is d elandbouw failliet. hij mag dit denken, maar volgens mij kunnen we Democraten beter Dictatuur 66 gaan noemen gezien de uitspraken van vooraanstaande leden van deze partij en het beleid dat de D66 ministers trachten door te drukken zonder nader overleg. Is er echt stront aan de knikker, dan zien we de leiding van dit clubje even niet, doen haar ambtenaren werk zonder “opdracht” van boven af. wie gelooft dat???

 2. Laten we met feiten komen i.p.v. aannames.In 1980 waren er 4 miljoen koeien en geen enkel probleem .Nu zijn er nog 1.5 miljoen Maar in de jaren 90 kwam het (vlieg) verkeer snel opzetten De boer kreeg de schuld omdat de onderzoekers allemaal in een auto rijden en vooral de ivoren toren van het RIVM die graag vliegen De melkveehouderij is de grootste stikstof en co2 opnemer .Per jaar wordt 50 ton gras (stikstof en co2) per hectare geoogst en omgezet in vlees en melk De stikstof leugen is bedacht om de landbouw op slot de zetten Maar nu komen de mensen er achter dat ze de hele economie op slot zetten

 3. Beste barcode … zeg gewoon dat je met het vliegtuig op vakantie gaat ipv schrijven dat je niet meer gaat reageren

 4. Het land wordt geregeerd door het RIVM en het oude VMO vereniging milieu offensief wat nu MOB heet zelfde mensen andere naam altijd samen gewerkt met groen links en vooral wakker dier Zit een wolf in de 1 kamer Zoek VMO op google

 5. Breukink, je kan niet van één sector (boeren) eisen, dat die in 40 jaar een zogenaamd “stikstofprobleem” oplost! Breukink, wat moet er opgelost worden??? De meeste boeren hebben een natuurbeschermingsvergunning! De rest van de maatschappij niet of nauwelijks. Dan komt er nog bij dat de boeren al veel aan terugdringing hebben gedaan de laatste 40 jaar, maar helaas de andere sectoren, inclusief de burgers, niet of nauwelijks. Er zijn in die 40 jaar alleen maar meer auto s bij gekomen, aanzienlijk meer vliegbewegingen uitgevoerd, en gigantisch meer uitstoot van fabrieken, vele vaarbewegingen op zee, inclusief op onze rivieren, (zowel bedrijfsmatig als recreatief.) En, als klap op de vuurpijl: alle grond die de agrarische sector de afgelopen 40 jaar al heeft moeten afgeven aan onze maatschappij, ten behoeve van de grote toename van de bevolking en onze luxe levensstandaard, kan niet meer gebruikt worden voor de landbouw, terwijl er voor extensivering in de landbouw, wat alle linkse politici willen, juist méér landbouwgrond nodig is. Dit is dus een grote tegenstelling: enerzijds landbouwgrond afpakken en anderzijds eisen om te extensiveren, waardoor meer landbouwgrond nodig is. Als we de uitspraak van de Raad van State willen respecteren, dit is: minder stikstofuitstoot, moeten we dan niet met álle sectoren en burgers van Nederland hieraan werken? In plaats van alleen de boeren?? Willen we dat niet, dan nieuwe verkiezingen, en daarna de wet veranderen.

 6. Nee, nee beste Breukers,
  Mijn omgeving en denkwereld is niet de Uwe.
  U kunt slechts vrede hebben met mensen zoals Caroline van der Plas, die zegt wat u graag hoort.
  Maar daar ga je de wereld niet mee redden en ook dit land niet mee besturen.
  Gelukkig bestaat onze huidige regering uit verstandige mensen. dat geeft vertrouwen en een veilig gevoel
  U hebt van mij verder geen last, maar ik vind het wel interessant om in deze dagen de ongepaste verrichtingen van een groep boeren-wilden te volgen.
  Wel veelal opgeschoten jeugd, hun ouders zou je kunnen verwijten dat ze deze tijdig tot de orde hadden moeten roepen.
  Nu is het kwaad geschiedt.
  Ik heb wel de indruk, dat er een grote groep onder de raddraaiers zit, die met de toekenning van fosfaatrechten op basis van het referentiejaar 2015 door verkeerd te gokken naast de boot is gevallen.
  Dat is eigen schuld, niemand heeft toen gezegd dat je megastallen moest gaan bouwen.
  Gelukkig hebben wij een zeer goede politieorganisatie en ook dat schept een gevoel van veiligheid en vertrouwen.
  Ik blijf U wel op selectieve wijze volgen, maar heb, om verder energieverspilling te voorkomen, besloten om hier niet meer te reageren.
  Mijn mening aangaande Uw denkwijze en verdere verrichtingen en het beeld dat ik van U heb blijft ongewijzigd.
  Ik heb ook niet de illusie, dat wat of wie dan ook U tot andere gedachten zou kunnen brengen.
  De goede niet te na gesproken, want er zijn ook heel veel keurig nette boeren
  We zullen het zien.

  1. Je hebt nog steeds niet gezegd wat jij zou doen als de overheid jouw alles zou afnemen

 7. JOHH
  Jullie als regering gaan er toch zo prat op dat Nederland een democratisch land is.
  Dan wordt het tijd dat jullie deze regering laten knappen en nieuwe verkiezingen uitschrijven.
  Eens kijken wat er dan uitkomt. Democratischer kan toch niet lijkt mij

 8. Je ziet dat de media tegen de boeren zijn. Om te voorkomen dat het volk dat ook is , moeten de boeren het volk echt duidelijk maken waarvoor ze strijden. Ook is het nodig dat de protesten door meer groeperingen worden gedaan. Denk aan vrachtwagenchauffeurs, voedselbezorgers en de gele hesjes. Veel meer groepen nederlanders worden door de huidige regering genomen, en samen zijn we sterker.

 9. Scholten, als je hier je eigen mening kenbaar wilt kunnen blijven maken is het niet verstandig je identiteit hier zichtbaar te maken.
  Dat zou gelijk staan aan een verzoek om een stel wilden voor de deur te krijgen zoals gisteren is hier en daar is gebeurd.
  Gelukkig reageert onze minister-president, vele andere politici en de korpsleiding van de nationale politie op adequate wijze.
  Dat geeft een goed gevoel.
  Je kunt tesamen met je medestanders nog wat goedmaken, nl. biedt je volledige medewerking aan bij de politie om die boeren-wilden zo snel mogelijk voor de rechter te krijgen.
  Verder maar niet te veel de schuld leggen bij de overheid, zou ik zeggen.

  1. Je kunt ook de angsthaas zijn en je verbergen achter een pseudoniem!Staan voor wat je zegt en er recht voor uit komen. Ik vraag mij onderhand toch echt af wat voor ongenoegen jij hebt met betrekking tot de agrarische wereld..Als jij op dit moment al je viedsel uit het buitenland haalt dan heb je misschien enig recht van spreken….Echter ,als je voor je voeding afhankelijk bent van de NL land-en tuinbouw dan moet je wellicht eens in (zelf)beraad gaan over wat je allemaal uitkraamt op dit forum!!..beste cijferletteraar

  2. Tja Leo het is waarschijnlijk ergens misgegaan met boc.., poosje op water en brood wil nog wel eens helpen.

 10. Goed verwoord Henk helemaal mee eens, en al kan de Groot je het bloed onder de nagels halen rustig blijven, het kan zomaar veranderen en zich tegen het linkse gedachtengoed keren.

 11. De feiten: bossen zijn niet zo slecht als wordt beweerd, nederland hoeft van europa geen stikstofmaatregelen te nemen. Waarom is nederland geen democratie meer: Partijcongres VVD wordt met meerderheid aangenomen dat VVD terug moet naar tekentafel, maar zegt Rutte, dat gaan we niet doen, als hij nu dat wel had gedaan was er geen trekker op de weg geweest. Er is een verbond gesloten op een of andere manier tussen Rutte/Kaag, dus er zit maar een mogelijkheid voor het platteland(boer en burger) op, ga zo ver door tot deze dictators zijn verdreven en er nieuwe verkiezingen zijn.

 12. Ik zie het toch iets anders.
  Gisteren zaagt een boer een partij bomen aan de grond maar wel €440.000.00 subsidie opstrijken.
  De media gaat de zaak uitpluizen en komt tot de eindconclusie dat het fosfaat en stikstofprobleem al minstens 40 jaar vooruit wordt geschoven door de boeren
  En dat geen enkele zelfstandige zoveel tijd krijgt om de problemen op te lossen .
  laat staan dat de regering er 25 miljard voor reserveert.
  Maar ook dat er best wel boeren zijn die al lang het roer hebben omgegooid en part nog deel hebben aan deze ellende .

 13. Helemaal mee eens. Het kabinet moet beleid maken met draagvlak. Hoe kan een lid van een regeringspartij telkens uitspraken doen om een bevolkingsgroep te treiteren. Gewoon zielig als je zo wil leven.

 14. Moeilijk hoor om je aan te passen aan de nieuwe realiteit.
  Vandaag een spoeddebat over rel schoppende dreigboeren.
  Daar mag je wel trots op zijn zeg.
  Keihard aanpakken dat tuig en dat zal ook wel gaan gebeuren.

  1. nog steeds anoniem? Zo en wat zou jij doen als jij de helft van jouw dieren(kat, hond of wat dan ook) moet weg doen en ook je tuintje in moet leveren en je auto. Jij zou dat goed vinden? Boeren is niet maar zo een baan. Dat doe je 24 per dag en 7 dagen in de week, met hart en ziel. Het is de groep die het hardste werkt en de meeste uren maakt en dat met veel plezier. Wie werkt er nog 40 uur in de week? Jij zo wie zo niet, volgens mij ben je een d66 lid die alleen maar achter de pc kommentaar zit te leveren en dat op alle tijdstippen van de dag. Ga werken voor je centen!!!

 15. Heel goed ,wat Henk hierboven schrijft… De politieke reactie’s (van de coalitie) halen inderdaad het bloed onder onze nagels vandaan.
  Actie’s vanuit onze kant mogen best pittig zijn/worden…
  Laten we er echter met z’n allen voor waken dat we hiermee niet over het randje gaan. Hulpinstantie’s en ook de man/vrouw in de straat moeten we echt proberen te vriend te houden. Overlast zal daarbij onoverkomelijk zijn. Wellicht is enige actie-coördinatie en planning een optie. Laten we dit tot aan een bevredigend resultaat volhouden op een agro waardige manier

 16. VVD en aanhang gaan over lijken is communisme ten top ooit is ook zo iets gebeurd met mensen toen riep men nooit meer nu terug bij af alleen noemen het andres

Beheer
WP Admin