Premium
Esther Ouwehand, fractievoorzitter Partij voor de Dieren (PvdD). - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘De januskop van Ouwehand’

Reacties

 1. Als ik die kop van Ouwehand op de foto zie vind ik dat ze er maar akelig en bleek uit ziet.Misschien zou ze zich eens een gezonder voedings patroon aan moeten leren met vlees e zuivel ipv al die vega troep!

 2. Het is jammer dat je deze artikelen alleen op de boerderij site te lezen krijgt .De gemiddelde burger krijgt alleen maar te horen dat die stinkboeren het milieu naar de verdommenis helpen en die boeren nu eens echt hard moeten worden aangepakt en als niet snel de veestapel wordt gehalveerd het einde spoedig in zicht is.Je haren rijzen je te berge wat er vaak als je ziet wat voor onzin er wordt geschreven.

 3. allemaal massaal lid worden van bbb, en donateur van staf, ga naar hun site en word voor het luttele bedrag van 150 euro donateur, met dat geld kan staf onderzoek doen naar de onwaarheden, die kunnen dan door sgp en bbb in de kamer gebruikt worden zodat de politiek niet om de waarheid heen kan.
  denk niet, als ik niet mee doe maakt niet uit, samen staan we sterk

 4. Las dit weekend een documentaire van een zichzelf Links noemende journalist, waarin hij tot de conclusie kwam dat ca. 75 % van de aanhang van Ouwehand tot de vleesetende Nederlanders behoort. Zijn volgende conclusie m.b.t. klimaat en natuur was “De hele natuurlobby bestaat uit een kleine groep Nederlanders _natuurorganisaties en ngo’s – die door de overheid en onze loterij organisaties betaald worden en waarbij de natuur en het klimaat op twee staat en macht denken Nummer 1 is. Mijn conclusie kan niet anders zijn dan de macht die Links verloren heeft probeert ze via deze weg terug te pakken met hulp van “Het nieuwe Leiderschap”.

 5. Wij roepen als boeren vaak dat producten met een lagere standaard dan de Europese hier niet ingevoerd zouden moeten mogen worden.
  Als je daar dan consequent in bent, dan zou dat ook moeten gelden voor grondstoffen…….en dan schiet je in je eigen voet.
  En daar speelt Ouwenhand dan ook handig op in. Cherrypicking.

  1. Het hypocriete in het standpunt van Ouwenhand over soja is niet de zorg over een ongelijk speelveld voor akkerbouwers die soja telen. Het werkelijke doel is het creëeren van een ongelijk speelveld voor veehouders.

 6. Dit gedrag zie je ook bij partijen als Nevedi. Deze partij zou oa. aan moeten schuiven aan de talkshowtafels wanneer het over soja import gaat. Ze klagen wel in de agrarische media wanneer een wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat boeren kunnen besparen op voer inkoop, maar wanneer ze iets nuttigs kunnen doen hoor of zie je ze niet of nauwelijks. Ik zal het nooit vergeten de voorman van nevedi vertelde dat de productie van veevoer eigenlijk geen negatieve invloed had op het milieu het probleem lag volgens hem bij de afnemers van het voer. Veeboeren zorgen volgens hem ervoor dat veevoer een negatieve impact heeft op het milieu. Deze partijen hebben niks met de boer of agrarische sector behalve de manier waarop ze ervan kunnen profiteren.

  1. De boer moet de periferie en de werkgelegenheid daarvan in de benen houden.Maar deze partijen hoor je niet niet op talkshows zelfs weinig in de media.
   Blijkbaar heeft Nederland voor hun geen belang
   Raar maar waar!

Beheer
WP Admin