Een van de redenen voor overname is dat De Heus meer fabriekscapaciteit nodig heeft. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

De Heus neemt Feijen Diervoeders over

Voerfabrikant De Heus neemt Feijen Diervoeders uit het Overijsselse Dalfsen over en breidt daarmee zijn productiecapaciteit uit.

In de aankondiging van de overname meldt De Heus dat de negen fabrieken onder hun vlag bijna aan de maximale capaciteit zitten. De productielocatie van Feijen in Dalfsen zal verdere groei van De Heus mogelijk maken.

Daarnaast zegt De Heus dat de fabriek van Feijen extra flexibiliteit geeft in de productiemogelijkheden, waardoor het bedrijf beter denkt te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar verschillende ketenconcepten.

Familiebedrijf

Feijen Diervoeders is een familiebedrijf dat sinds 1870 actief is. Huidig eigenaar Ton Feijen gaf enige tijd geleden al aan een stap terug te willen doen. Daarmee komt een einde aan de familietraditie, omdat mede-eigenaar Richard Feijen het bedrijf niet alleen wil voortzetten.

Krimp veestapel

Feijen Diervoeders zegt in een reactie naar de klanten: “Daarnaast opereren we in een uitdagende tijd waarin we een forse krimp van de Nederlandse veestapel verwachten. Flexibiliteit en schaalgrootte zijn in de snel veranderende markt belangrijke voorwaarden om in de toekomst te voldoen aan de eisen die markt en maatschappij stellen. Om bovengenoemde redenen wilden wij de activiteiten van Feijen onderbrengen bij een toekomstgericht diervoederbedrijf.”

De rundveetak van het bedrijf blijft voorlopig onder de naam Feijen Diervoeders zelfstandig opereren.

Beheer
WP Admin