RundveeNieuws

Danone vindt Duitse zuivelmarkt moeilijk

Parijs – Zuivel-, water- en voedingsfabrikant Danone denkt dat de zuivelmarkt in Europa aan de beterende hand is. In Spanje en Portugal is sprake van een stabilisatie, maar aan de andere kant blijft de situatie in Italië en daarnaast ook Duitsland problematisch.

Dat meldt het Franse concern bij de resultaten over het eerste kwartaal. In die periode zag Danone de groepsomzet met ruim 5 procent krimpen naar 5,061 euro miljard. Worden ongunstige wisselkoersen echter niet meegeteld, dan komt die omzet ruim 2 procent hoger uit. De zuiveldivisie draagt daaraan ruim 2,8 miljard euro bij, een vergelijkbare groei van 4 procent. Tegenover een daling van het verkochte volume met 3,7 procent staat een toename van 7,6 procent in de geldelijke omzet.

Danone meldt dat het met name in Rusland een gunstiger product-prijsmix heeft weten te bereiken. In de Verenigde Staten gaat de groei in langzaam tempo door waarbij Danone zijn positie als marktleider verder kan versterken. Verder meldt het Franse concern een flinke daling, met bijna 8 procent, van de verkopen van babyvoeding (onder meer Nutricia). Dat komt vrijwel geheel voor rekening van de problemen rond de door Fonterra geleverde babymelk voor de Chinese markt. Los van die problemen blijft deze sector een goede dynamiek vertonen.

Beheer
WP Admin