Erwin Wunnekink. - Foto: FrieslandCampina RundveeNieuws

Coöperatievoorzitter FrieslandCampina stapt op

Erwin Wunnekink heeft zijn vertrek aangekondigd als voorzitter en lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Hij deed dit tijdens de centrale vergadering van de Districtsraden.

Wunnekink geeft in een verklaring aan terug te treden uit belang van de coöperatie en te willen bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. “We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden.”

Wunnekink volgde in juni dit jaar Frans Keurentjes op als voorzitter. Hij was sinds eind december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.. Ook laatstgenoemde functie legt hij neer. Vice-voorzitter Sandra Addink-Berendsen neemt de taken van Wunnekink waar tot er een nieuwe voorzitter is benoemd door het bestuur van de coöperatie.

Reacties

  1. Voor meer vertrouwen van de leden , dan zorg je er eerst voor dat het een leden vriendelijker coöperatie word . En dan is benoeming nieuwe voorzitter er niet 1 van vriendjes politiek en tevens mooi moment om ook Mevr de vice voorzitter te vervangen. Dan is de complete top weg die verantwoordelijk is voor het beleid van de laatste jaren.

Beheer
WP Admin