Chris Deen. - Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Chris Deen van Aviko wordt CEO van ForFarmers

Chris Deen, de huidige CEO van aardappelverwerker Aviko, wordt voorgedragen als CEO van voerconcern ForFarmers.

De raad van commissarissen van ForFamers heeft Deen voorgedragen. Als de benoeming wordt goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering in juni begint hij op 1 juli 2022 als CEO. Hij wordt de opvolger van Yoram Knoop die na 14 april vertrekt. CFO Roeland Tjebbes van ForFarmers wordt tijdelijk CEO tot 1 juli.

Begonnen in coronacrisis

Deen is sinds begin 2020 CEO bij Aviko, dochterbedrijf van coöperatie Royal Cosun. In de verklaring verwijst ForFarmers naar de aanpak van Deen bij Aviko. Hij kreeg daar meteen na zijn aantreden te maken met de uitbraak van corona waardoor een groot deel van de afzet van frites via horeca en foodservice wegviel. Deen heeft desondanks de opdracht om de succesvolle groeistrategie van Aviko gestalte kunnen geven, geeft ForFarmers aan.

Evaluatie strategie

De nieuwe CEO komt bij ForFarmers in een lastige tijd. De resultaten staan onder druk, mede door de oorlog in Oekraïne, de aandelenkoers van het bedrijf staat historisch laag. De afzet naar de veehouderij staat in belangrijke thuismarkten zoals Nederland, Duitsland en België onder druk door een dreigende krimp van de veestapel. ForFarmers is bezig met de evaluatie van zijn huidige strategie. De uitkomst wordt bekend enige tijd na het aantreden van de nieuwe CEO.

Beheer
WP Admin