CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

CDA wil meer ruimte voor innovatie in stikstofaanpak

Het CDA zegt geen genoegen te nemen met de stikstofplannen waarvan het kabinet de contouren afgelopen week ontvouwde.

De partij wil meer perspectief voor boeren, meer ruimte voor innovatie om de stikstofuitstoot te verminderen en een eerlijkere bijdrage van andere sectoren dan de landbouw, met name de industrie en luchtvaart, zegt fractievoorzitter Pieter Heerma.

Afgelopen weekend bleek al dat in sommige provincies onder CDA’ers kritiek is op het plan van het kabinet. Uit gesprekken met de eigen achterban concludeert Heerma dinsdag 14 juni dat de plannen, die vooral voor boeren ingrijpende gevolgen hebben, “op onderdelen” moeten worden aangepast. Het CDA onderschrijft wel de doelen voor vermindering van de stikstofuitstoot, maar denkt dat die gehaald kunnen worden “zonder dat de sociale cohesie in het landelijk gebied stukgemaakt wordt”.

Mede-auteur: Lydia van Rooijen

Lees meer over het stikstofbeleid

Reacties

  1. Ongelooflijk dat vvd en cda zo vlug terugkrabbelen. Ze doen net alsof ze deze plannen niet gekend hebben toen ze bekend gemaakt zijn. Natuurlijk hebben die twee partijen dagenlang vergaderd over die plannen. Geweten dat er boos op gereageerd zou worden enz. Dat het stemmen en leden zouden kosten. Heel sterk is hun optreden niet. Niet naar de boeren maar ook niet naar de linkse partijen. D66 zal zeggen dat ze onbetrouwbaar zijn en dat je er geen afspraken mee kunt maken. Dat vvd en cda zich laten piepelen door de boeren.

  2. ga eens praten met de heer Oplaat die weet hoe begonnen is en waar het verkeerd gaat en hou op met onzin te verkondigen Heerema! daar zitten er al genoeg van in de tweede kamer

Beheer
WP Admin