Foto: Ton Kastermans PluimveeNieuws

Broederijen Ter Heerdt en Verbeek gaan strategisch samen

De broederijen Ter Heerdt kuikens en hennen in Babberich (Gld.) en Verbeek Broederij en Opfok in Lunteren (Gld.) gaan intensief samenwerken bij de productie van broedeieren, eendagskuikens en 17-weekse hennen. Dat maakten beide broederijen dinsdag 3 oktober bekend.

Beide broederijen gaan de intensieve samenwerking aan per 1 januari 2024. De productieactiviteiten van beide bedrijven worden samengevoegd tot Ter Heerdt – Verbeek Productie B.V. Door op deze wijze de krachten te bundelen, vergroten de broederijen de mogelijkheden tot meer maatwerk, synergie en flexibiliteit en kunnen ze slagvaardig in de Europese markt opereren, is het doel achter de strategische samenwerking.

Eigen identiteit blijft behouden

Beide bedrijven zeggen hun eigen identiteit te behouden, waarbij Ter Heerdt leverancier blijft van Lohmann hennen en kuikens en Verbeek van Novogen en Hy-Line hennen en kuikens. Klanten van Ter Heerdt en Verbeek houden hun eigen leverancier en hun eigen contactpersoon.

Verbeek heeft eind juni zijn broederij in Zeewolde (Flev.) gesloten. Als onderdeel van de strategische keuze voor een nieuwe productiestructuur. Om verder te broeden in Elsendorp (N.-Br.) en Wroclaw (Polen) en om productie onder te brengen bij zusterbedrijven door middel van samenwerkingen binnen de EW (Erich Wesjohann) Group, waar toe zowel Ter Heerdt als Verbeek behoren.

Beheer
WP Admin