AlgemeenNieuws

‘Boycot zorgt voor meer aandacht fruitteelt’

Zoetermeer – Mede door alle aandacht voor de Russische boycot van groente en fruit, rekent de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) dit jaar op meer bezoekers voor de landelijke Appelplukdag.

Een jaar geleden bezochten zo’n 35.000 mensen het evenement. Dit keer wordt gerekend op ongeveer 50.000 bezoekers, verspreid over twee zaterdagen.

Zaterdag en volgende week zaterdag kunnen geïnteresseerden bij bijna dertig appeltelers langs gaan en kijkje nemen op hun bedrijven. Bezoekers kunnen meehelpen met het plukken van de appels. Ook kunnen er appels worden geproefd.

Een woordvoerder schat in dat Ruslands importstop bij veel mensen extra interesse heeft gewekt om langs te komen. Maar of het wel of niet mooi weer is, is over het algemeen doorslaggevend, stelt hij.

De Russische ban is dit weekend tevens de aanleiding van aanwezigheid van fruittelers op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een promotieteam van handelsonderneming The Greenery probeert op het populaire evenement drie dagen lang groente en fruit van eigen bodem aan de man te brengen, om de vraag naar de geboycotte producten te stimuleren.

Beheer
WP Admin